GOZDNI VRTEC

Naš vrtec stoji na obrobju mogočnih notranjskih gozdov. Kljub temu, da so nam vrata v gozd vedno odprta, smo žal, skoraj pozabili nanj. Letos pa smo v oddelku Oranžnih polhkov prisluhnili  njegovemu vabilu in se odločili da del igre in učenja v igralnici prenesemo v gozd. Gozd je prostor, kjer bomo delali v sozvočju z naravo gozda in naravo otrok. Vse bolj tudi spoznavamo, da učenje v naravi skriva v sebi nekaj več – Rezultat iskanja slik za projekt gozdni vrtecnašim otrokom ne omogoča samo doživljanja narave, ampak tudi pozitivno doživljanje samih sebe in svojih prijateljev. Otroci v gozdu ne krepijo samo znanj s področja narave, matematike, slovenščine…, ampak vsak otrok na najboljši možni način razvija svoje individualne sposobnosti.


Novičke
OBISK GOZDIČKA – TEDEN OTROKA

Rdeči polhki smo povabilo Modre polhke v naš gozdiček. Na poti so naš čakale uganke in bogato obarvana narava.  Kako zanimivo igro so iz odpadlih vej razvili otroci.

Modrim polhkom smo pod našo lipo predstavilči glasbeno dramatizacijo Glasbeni orkester.

Zopet smo se posladkali z medvdovimi hruškami. Bolj ko se približujemo zimi, boljšega okusa so. Mjami, še bi ……

NARAVOSLOVNA URICA

V GOZDIČEK JE Z NAMI ODŠLA UČITELJICA HEJDI BARAGA. PRIPRAVILA NAM JE VELIKO ZANIMIVIH DEJAVNOSTI (RAZVRŠČANJE PLODOV, LISTOV, ODTISKOVANJE LISTOV, POIMENOVANJE VSEH GRMOV, DREVES).

Preživeli smo prijetno naravoslovno urico in že zdaj se vsi skupaj veselimo naslednje.


OČISTILI SMO NAŠ GOZDIČEK V OKVIRU PROJEKTA “OČISTIMO SLOVENIJO ŠE ZADNJIČ”

Našli smo zelo malo odpadkov. Nad vsebino vrečk smo bili torej vsi navdušeni, saj smo veseli, da je bil naš gozdiček že brez naše pomoči brez odpadkov.


OBISK GOZDIČKA   “iz vrtca čez mostiček, po stezici v naš gozdiček, vsi veseli prihitimo in pod lipco posedimo”.

Odpravili smo se v gozd,z namenom, da si poiščemo predel gozda, ki ga bomo obiskovali.

Najprej smo si poiskali gozdiček, nato pa še drevo.

Na  poti do našega drevesa, smo srečali marsikaj.