Vijolični polhki

 TEDEN OTROKA

V tednu otroka smo tudi v vrtcu izvajali različne dejavnosti in se še posebej spomnili naših najmlajših, naših otrok.

PONEDELJEK – DAN ODPRTIH VRAT

V ponedeljek smo v vrtec povabili tudi starše in stare starše. Vijolične polhke sta ta dan obiskali dve mamici in ena babica. Z nami so se družile na vrtčevskem igrišču.

 

TOREK – GLASBENO OBARVAN

S svojim obiskom so nas presenetili tudi učenci iz osnovne šole, ki so nam predstavili različne instrumente. Uživali smo ob njihovem igranju. Na koncu smo ob zvoku harmonike tudi zaplesali.

SREDA – KROS

Vijolični polhki smo pokazali, da smo tudi mi hitri v teku, saj smo si vsi prislužili medalje v KROSU. Pridružili so se nam tudi prijatelji iz Nove vasi. Bravo!

 

ČETRTEK – KOSTANJEVO DOPOLDNE

Jeseni je tudi čas za kostanj. Tudi smo se lahko pogostili z njim, saj so nam ga spekle prijazne kuharice. Ob tem pa smo tudi likovno ustvarjali in naredili kostanjevo lepljenko.

PETEK – GREMO VEN

Topel in sončen jesenski dan nas je kar vabil, da gremo ven, v naravo. Odločili smo se, da gremo proti gozdu. Na poti smo se ustavili pri kostanju v središču Starega trga in ga nabrali polno košaro.

V gozdu smo opazovali drevesa, gobe in poslušali ptičje petje. Ustavili smo se v Dolinki in uživali v prostem gibanju. Našli smo tudi nekaj gob dežnikaric, vendar smo jih pustili za kakšnega gobarja, ki bi prišel mimo.

PIKNIK V NARAVI

 

 

Danes smo v vrtcu poslušali zgodbo o živalih, ki so se odpravile na piknik ob jezeru. Razmišljali smo, kako bi bilo, če bi imeli tudi mi svoj piknik. Ugotovili smo, da imamo vse potrebno: jabolka, pijačo, piškote, odejo, pa še kakšno presenečenje za povrhu. In smo se odpravili. Še našo miško smo vzeli s seboj. Mahnili smo jo proti gozdu, kjer nas nihče ne bo motil. Pripravili smo odejo in priboljške in uživali. Sonce nas je prijetno grelo in spremljalo na vsakem koraku. Plesali smo ob rajalnih igrah, se lovili in igrali. Bilo nam je lepo.

SPREHOD V NEZNANO

Danes smo se vijolični polhki odpravili na malo daljši sprehod, ki nas je vodil po bližnjih travnikih do obrobja gozda. S seboj smo vzeli toplo jesensko sonce, ki nas je prijetno grelo. Med potjo smo se tudi ustavili in se okrepčali s sadno malico.

Uživali smo v raziskovanju gozda, opazili smo veliko zanimivih stvari, gozdno jaso pa smo izkoristili tudi za prijetno igro.

V vrtec smo se vrnili zadovoljni in prijetno utrujeni.

(Skupno 564 obiskov, današnjih obiskov 1)