Zeleni polhki

MALI SONČEK

V okviru projekta Mali sonček  smo Zeleni polhki opravili že kar nekaj dejavnosti. Najprej smo se preizkusili v spretnosti z žogo. Z njo smo se igrali, si jo podajali, jo kotalili in metali v koš. Kar dobro nam je šlo.

Radi smo tudi zunaj, se igramo na igrišču in vozimo z različnimi vozili. Ker nismo več med najmlajšimi, uporabljamo tudi poganjalce. Tako nas je nekega dne pričakal na terasi postavljen poligon in nas vabil, da ga preizkusimo. Komaj smo čakali, da pridemo na vrsto…

Lep pomladni dan nas je kar vabil, da gremo na daljši sprehod. Primerno smo se opremili, vzeli tudi nekaj okrepčila in se odpravili. Podali smo se do bližnjega gozda. Po poti smo opazovali naravo in poslušali petje ptic. Najbolj pa smo uživali v prostem teku čez drn in strn. Vzeli smo si tudi čas za počitek in se okrepčali s sokom in piškoti. Bilo je lepo.

ZIMSKE RADOSTI

V TEH DNEH NAM JE ZIMA PRINESLA NEKAJ SNEGA, ZATO SMO TUDI MI ODLOČILI, DA SE PODAMO NA NOVO PUSTOLOVŠČINO. POTREBOVALI SMO KAR NEKAJ ČASA, DA SMO SE PRIMERNO OBULI IN OBLEKLI, SMO PA ZATO ZUNAJ TOLIKO BOLJ UŽIVALI. ŠE POSEBEJ NAM JE BILO VŠEČ SPUŠČANJE Z LOPATAMI PO BREGU.

 

 

TEDEN OTROKA PRI ZELENIH POLHKIH

 

Ponedeljek- CICIKROS

Pozor…pripravljeni…zdaj! In že smo se pognali v tek za Miranom in Andrejo ter ju poskušali uloviti. Vsem nam je uspelo in vsak od nas si je prislužil pravo pravcato medaljo. Trikrat hura za zelene polhke!!!

 

Torek- POLIGON

Telovadba na hodniku? Zakaj pa ne…

Podali smo se v jamo (tunel), se povzpeli na goro (polkrožen letvenik, tobogan), prestopali korenine (ovire), hodili po kamenju in pazili, da ne pademo v vodo (čutna pot) ter se preizkusili kot vrvohodci.

 

Sreda- BEREMO…

Spoznali smo dečka, ki mu je mama sešila moder plašček. Le ta se je s pomočjo maminih pridnih rok spremenil v jopico, brezrokavnik, metuljček in nenazadnje v majhen, moder gumb.

Pred počitkom pa smo spoznali še malo miško, ki si je želela imeti prijatelja.

 

Četrtek- SPREHOD

Obuti v pisane škornje, smo se skupaj z Oranžnimi polhki podali čez drn in strn. Ob poti so nas pozdravile radovedne krave ter razigrani konji. Z zanimanjem smo jih opazovali. Tekli smo do bližnjega grma, ga objeli ter zaplesali ringaraja. Pri plesu se nam je pridružila še mlada muca in nas pospremila nazaj do vrtca.

 

Petek- DAN ODPRTIH VRAT

Ker smo še nekoliko majhni, nas mamice niso obiskale. Prav gotovo bi jokali, ko bi odhajale od nas. Smo pa rade volje odprli vrata k Oranžnim in Rumenim polhkom in se skupaj poigrali. Tudi na igrišču smo se družili z ostalimi polhki ter z vsemi, ki so ta dan pokukali v naš svet.

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)