Zeleni polhki

TEDEN OTROKA PRI ZELENIH POLHKIH

 

Ponedeljek- CICIKROS

Pozor…pripravljeni…zdaj! In že smo se pognali v tek za Miranom in Andrejo ter ju poskušali uloviti. Vsem nam je uspelo in vsak od nas si je prislužil pravo pravcato medaljo. Trikrat hura za zelene polhke!!!

 

Torek- POLIGON

Telovadba na hodniku? Zakaj pa ne…

Podali smo se v jamo (tunel), se povzpeli na goro (polkrožen letvenik, tobogan), prestopali korenine (ovire), hodili po kamenju in pazili, da ne pademo v vodo (čutna pot) ter se preizkusili kot vrvohodci.

 

Sreda- BEREMO…

Spoznali smo dečka, ki mu je mama sešila moder plašček. Le ta se je s pomočjo maminih pridnih rok spremenil v jopico, brezrokavnik, metuljček in nenazadnje v majhen, moder gumb.

Pred počitkom pa smo spoznali še malo miško, ki si je želela imeti prijatelja.

 

Četrtek- SPREHOD

Obuti v pisane škornje, smo se skupaj z Oranžnimi polhki podali čez drn in strn. Ob poti so nas pozdravile radovedne krave ter razigrani konji. Z zanimanjem smo jih opazovali. Tekli smo do bližnjega grma, ga objeli ter zaplesali ringaraja. Pri plesu se nam je pridružila še mlada muca in nas pospremila nazaj do vrtca.

 

Petek- DAN ODPRTIH VRAT

Ker smo še nekoliko majhni, nas mamice niso obiskale. Prav gotovo bi jokali, ko bi odhajale od nas. Smo pa rade volje odprli vrata k Oranžnim in Rumenim polhkom in se skupaj poigrali. Tudi na igrišču smo se družili z ostalimi polhki ter z vsemi, ki so ta dan pokukali v naš svet.