DMFA vsako leto organizira tekmovanje iz matematike za Vegova priznanja. V letošnjem šolskem letu pa so uvedli novost, in sicer se je tekmovanje organiziralo le na dveh ravneh: šolski in državni.

Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 16. 4. 2016, ena izmed letošnjih gostiteljic državnega tekmovanja pa je bila tudi OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.
Na naši šoli se je zjutraj zbralo 67 tekmovalcev iz 16 osnovnih šol, ki so se uvrstili na državno tekmovanje. Med njimi so bili tudi trije učenci iz naše šole. V kratkem kulturnem programu, s katerim smo jim zaželeli dobrodošlico, sta tekmovalcem namenila nekaj spodbudnih besed g. Janez Komidar, župan Občine Loška dolina, in ga. Sonja Jozelj, ravnateljica OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu. Nato so na kratko spoznali nekatere zanimivosti Loške doline, s točko Ena ptička priletela pa so se predstavili tudi Veseli vandrovčki, folklorna skupina naše šole.
Kot zadnja je spregovorila ga. Albina Ponikvar, vodja državnega tekmovanja na naši šoli, ki je učencem in njihovim mentorjem dala še zadnja navodila pred odhodom v učilnice.
Vsem tekmovalcem čestitamo za uvrstitev na državno tekmovanje in verjamemo, da bodo uspešni tudi na državnem tekmovanju.

Vegovo1 Vegovo2

Katarina Zbačnik,
prof. slov.

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)