Oglasna deska

OBVESTILO STARŠEM PRED PRIČETKOM NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

Spoštovani starši

Prosimo vas, da v prostorih vrtca obvezno upoštevate naslednje ukrepe:

  • razkuževanje rok na vhodu vrtca,
  • uporaba zaščitne maske in
  • medsebojno razdaljo (1,5 metra do 2 metra).

V vrtec prihajajo zdravi otroci, kar pomeni, da vaš otrok v zadnjih 14-ih dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 in mu ni bila odrejena karantena.
Prav tako vam in otroku zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije v zadnjih 14 dneh.
Če se bodo pri otroku pojavili znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj otrok ostane doma.
Če vaš otrok zboli z znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Osnovne informacije o COVID-19
Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2020/21

Obvestilo za začetek dela v vrtcu z 18.5.2020

Spoštovani starši,

predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja.

Ministrica za šolstvo bo izdala sklep, da se izvaja vzgojno varstveno delo v vrtcu predvidoma od 18. 5. 2020 v prostorih vrtca.

V vrtec se lahko vračajo le zdravi otroci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora vrtec obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec (v nadaljevanju Izjava), s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v vrtec. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja vrtca vas naprošamo, da najpozneje do
torka, 12. 5. 2020, do 12. ure pomočnici ravnateljice vrtca na e-poštni naslov tatjana.leskovec1@guest.arnes.si  sporočite: 

  • VKLJUČITEV OTROKA VRTEC

V vrtec se vključijo le zdravi otroci. Ali se bo vaš otrok vključil v vrtec?

Prvi dan, ko boste otroka pripeljali v vrtec, boste to potrdili tudi s podpisano Izjavo.

  • PRIHOD V VRTEC  in  ODHOD DOMOV

Sporočite, kdaj bo otrok prihajal v vrtec in odhajal iz vrtca.

  • PREHRANA

Organizirana bo prehrana otrok na ustaljen način.

Na podlagi pridobljenih informacij, ki jih boste poslali pomočnici ravnateljice vrtca po e-pošti,  bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-varstveno delo in uredili številne druge podrobnosti.

Organizacija dela v vrtcu od 18. 5. 2020 dalje:

  • Delo bo potekalo v skupinah, v prvem starostnem obdobju bo v skupini do 8 otrok, v drugem starostnem obdobju pa do 10 otrok.
  • Dejavnosti  programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine otrok ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.

Za vse starše, ki otroka v času razglašene epidemije do 31. 5. 2020 ne boste pripeljali v vrtec, boste oproščeni plačila vrtca. Od 1. 6. 2020 dalje je možno tudi koriščenje rezervacije.

O vseh novostih vas bomo sproti obveščali.

Priloga: Sklep RSK za pediatrijo

Spoštovani starši, dragi otroci!

Za nami je obdobje, ko smo zaradi izrednih razmer zaprli vrata našega vrtca. To je čas, ki pomeni za vse nas  poseben izziv.

Upamo, da ste zdravi in da čas, ki vam je na voljo, izkoriščate v dobro sebi in svoji družini.

Vse skupaj nas je situacija presenetila, vendar smo se sčasoma vsak po svojih zmožnostih nanjo privadili.
Otroci verjetno pogrešajo vrtec, prijatelje in vzgojiteljice.
V tem obdobju vaši otroci potrebujejo še toliko več varnosti in ljubezni.

Dobro je, da kolikor se da, prilagodite čas otrokom, dejavnostim v katerih uživajo in krepijo pozitivne občutke. Otroke vključite vsakodnevne dejavnosti, igrate družabne igre, prebirate pravljice, si skupaj ogledate risanko, film ali karkoli, kar ustreza vaši družini.

Časi  niso lahki, a skupaj bomo zmogli. Pomembno je, da upoštevamo preventivne ukrepe, ostajamo doma in poskrbimo za zdravje.

Ostanite zdravi.

Ravnateljica
Sonja Jozelj

PEVSKI ZBOR VRTCA POLHEK

Pevski zbor ima za seboj prvi nastop. Zapeli smo na novoletni prireditvi za upokojence vrtca in šole. Predstavili smo se z ritmom in telesom – Pika nogavička (v dveh skupinah), s pesmijo Ciciban, katero nas je na pianino spremljal osmošolec Klemen Mihelčič, z ljudsko pesmijo Po mest sem španciral, katero nas je z ukulelami spremljala kar naša zborovodkinja Mirjam Štefančič. Nastop pa smo zaključili z ljudsko pesmijo Na planincah, v spremljavi harmonikaša Žiga Strleta.

Hvala Klemnu Mihelčiču in Žigu Strletu za inštrumentalno popestritev našega prepevanja.

Zborovodkinji Mirjam in Urška


SVETOVNI DAN HRANE

Svetovni dan hrane smo v vrtcu in šoli obeležili z degustacijo tropskih sadežev.

SIMBIOZA GIBA

Skupno druženje v okviru projekta SIMBIOZA GIBA.

TEDEN OTROKA

Ponedeljek: Dan odprtih vrat za starše in stare starše

Torek: Glasbeno dopoldne s šolarji

Sreda: Cicikros

Kot vsa leta do sedaj smo se otoci iz vrtca zopet preizkusili v teku na Cicikrosu. Pridružili so se nam tudi vrstniki iz vrtca Nova vas. Cicikros je organiziralo športno društvo Nadlesk, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Četrtek: Kostanjevo dopoldne

Petek: Gremo ven (pohodi vseh otrok iz vrtca).

(Skupno 2.323 obiskov, današnjih obiskov 1)