Oglasna deska

VPIS OTROK V VRTEC POLHEK za šolsko leto 2021/22

Vabimo vas k vpisu otrok v vrtec Polhek.

Vpis bo potekal od 1. do 30. aprila 2021. Izpolnjeno vlogo lahko oddate do 30. 4. 2021 po elektronski pošti na naslov tatjana.leskovec1@guest.arnes.si.

Vlogo za vpis otroka v vrtec dobite na spletni strani vrtca.

Otrok, ki so že vključeni v vrtec, ni potrebno ponovno vpisovati.

Možnost vključitve otrok je z novim šolskim letom, torej od 1. 9. 2021 dalje.

 Pomočnica ravnateljice Tatjana Leskovec

Včasih pride prav tudi stara traktorska guma.

Prvi smučarski koraki v našem vrtcu.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Čeprav v nekoliko drugačni obliki, smo tudi letos izpeljali Tradicionalni slovenski zajtrk.

Po prostorih vrtca je zadišalo po mleku, maslu, medu in domačemu kruhu. Vzgojiteljice pa so se potrudile in otrokom pričarale praznično vzdušje.

Obvestilo – 13.11.2020

Spoštovani starši!

V skladu z odločitvijo Vlade Republike Slovenije z dne  12. 11. 2020 vam sporočamo, da vrtec Polhek  od 16. 11. 2020 do preklica nadaljuje delo na enak način, kot je to določeno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.
Vrtec bo tudi v prihodnje izvajal program v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako določi župan občine, na območju katere vrtec izvaja dejavnost.
V vrtcu bomo v skladu z ukrepom Vlade RS in sklepom župana Občine Loška dolina zagotovili varstvo otrok za vse starše, ki zaradi nujnih nalog Covid -19 opravljajo delo in nujno potrebujejo varstvo otrok.

Starši otrok vrtca boste po e-pošti prejeli obvestilo. Za vse starše, ki se bodo  prijavili, da nujno potrebujejo varstvo otrok, velja naslednje:

 • Oba starša sta zaposlena in v naslednjem tednu od 9. do 13. 11. 2020 opravljata delo.
 • Podlaga za izkazovanje potrebe po nujnem varstvu otroka  je potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo.

Starši bodo pri vstopu v vrtec podpisali izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.
O nadaljnji organizaciji in poslovanju vrtca boste sproti obveščeni.
V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

OBVESTILO – 24. 10. 2020

Spoštovani starši!
Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi je Vlada RS sprejela odločitev  o strožjih ukrepih za zajezitev širjenja okužb s Covid-19, da se vzgojno-izobraževalne ustanove:  vrtce in šole –  s ponedeljkom, 26. 10. 2020 zaprejo, predvidoma za en teden.
V vrtcu bomo v skladu z ukrepom Vlade RS in sklepom župana Občine Loška dolina zagotovili varstvo otrok za vse starše, ki zaradi nujnih nalog Covid -19 opravljajo delo in nujno potrebujejo varstvo otrok.
Starši otrok vrtca so po e-pošti prejeli obvestilo. Za vse starše, ki so se včeraj prijavili, da nujno potrebujejo varstvo otrok, velja naslednje:

 • Oba starša sta zaposlena in v naslednjem tednu od 26. do 30. 10. 2020 opravljata delo.
 • Podlaga za izkazovanje potrebe po nujnem varstvu otroka  je potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo.

Starši bodo pri vstopu v vrtec podpisali izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.
O nadaljnji organizaciji in poslovanju vrtca boste obveščeni v naslednjih dneh.
V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

OBVESTILO STARŠEM PRED PRIČETKOM NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

Spoštovani starši

Prosimo vas, da v prostorih vrtca obvezno upoštevate naslednje ukrepe:

 • razkuževanje rok na vhodu vrtca,
 • uporaba zaščitne maske in
 • medsebojno razdaljo (1,5 metra do 2 metra).

V vrtec prihajajo zdravi otroci, kar pomeni, da vaš otrok v zadnjih 14-ih dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2 in mu ni bila odrejena karantena.
Prav tako vam in otroku zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije v zadnjih 14 dneh.
Če se bodo pri otroku pojavili znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj otrok ostane doma.
Če vaš otrok zboli z znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.
V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Osnovne informacije o COVID-19
Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2020/21

Obvestilo za začetek dela v vrtcu z 18.5.2020

Spoštovani starši,

predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja.

Ministrica za šolstvo bo izdala sklep, da se izvaja vzgojno varstveno delo v vrtcu predvidoma od 18. 5. 2020 v prostorih vrtca.

V vrtec se lahko vračajo le zdravi otroci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora vrtec obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec (v nadaljevanju Izjava), s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v vrtec. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja vrtca vas naprošamo, da najpozneje do
torka, 12. 5. 2020, do 12. ure pomočnici ravnateljice vrtca na e-poštni naslov tatjana.leskovec1@guest.arnes.si  sporočite: 

 • VKLJUČITEV OTROKA VRTEC

V vrtec se vključijo le zdravi otroci. Ali se bo vaš otrok vključil v vrtec?

Prvi dan, ko boste otroka pripeljali v vrtec, boste to potrdili tudi s podpisano Izjavo.

 • PRIHOD V VRTEC  in  ODHOD DOMOV

Sporočite, kdaj bo otrok prihajal v vrtec in odhajal iz vrtca.

 • PREHRANA

Organizirana bo prehrana otrok na ustaljen način.

Na podlagi pridobljenih informacij, ki jih boste poslali pomočnici ravnateljice vrtca po e-pošti,  bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-varstveno delo in uredili številne druge podrobnosti.

Organizacija dela v vrtcu od 18. 5. 2020 dalje:

 • Delo bo potekalo v skupinah, v prvem starostnem obdobju bo v skupini do 8 otrok, v drugem starostnem obdobju pa do 10 otrok.
 • Dejavnosti  programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine otrok ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.

Za vse starše, ki otroka v času razglašene epidemije do 31. 5. 2020 ne boste pripeljali v vrtec, boste oproščeni plačila vrtca. Od 1. 6. 2020 dalje je možno tudi koriščenje rezervacije.

O vseh novostih vas bomo sproti obveščali.

Priloga: Sklep RSK za pediatrijo

Spoštovani starši, dragi otroci!

Za nami je obdobje, ko smo zaradi izrednih razmer zaprli vrata našega vrtca. To je čas, ki pomeni za vse nas  poseben izziv.

Upamo, da ste zdravi in da čas, ki vam je na voljo, izkoriščate v dobro sebi in svoji družini.

Vse skupaj nas je situacija presenetila, vendar smo se sčasoma vsak po svojih zmožnostih nanjo privadili.
Otroci verjetno pogrešajo vrtec, prijatelje in vzgojiteljice.
V tem obdobju vaši otroci potrebujejo še toliko več varnosti in ljubezni.

Dobro je, da kolikor se da, prilagodite čas otrokom, dejavnostim v katerih uživajo in krepijo pozitivne občutke. Otroke vključite vsakodnevne dejavnosti, igrate družabne igre, prebirate pravljice, si skupaj ogledate risanko, film ali karkoli, kar ustreza vaši družini.

Časi  niso lahki, a skupaj bomo zmogli. Pomembno je, da upoštevamo preventivne ukrepe, ostajamo doma in poskrbimo za zdravje.

Ostanite zdravi.

Ravnateljica
Sonja Jozelj

(Skupno 3.075 obiskov, današnjih obiskov 2)