OBISK REŠEVALCEV IZ ZD CERKNICA

NASTOP PEVSKEGA ZBORA MEHURČKI

PUSTNO RAJANJE

UTRINKI S PRIREDITVE OB OBISKU DEDKA MRAZA

PROJEKT B-RIN

Vrtec Polhek in OŠ heroja Janeza Hribarja sta vključena v projekt B-RIN. V okviru projekta otroci pridobivajo in razvijajo temeljna znanja računalništva in informatike ter spretnosti in oblikujejo stališče in odnos, kar jim omogoča aktivno in odgovorno življenje oziroma delovanje v sodobni družbi, npr. reševanje problemov, argumentirano, kritično presojanje itd. Konec novembra so bile v vrtcu izvedene prve delavnice v okviru projekta, na katerih so otroci med drugim spoznavali razliko med digitalnimi in nedigitalnimi napravami.

V Vrtcu Polhek smo 17. novembra izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. To je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Letošnji slogan se je glasil »Kruh za zajtrk – super dan!«. Vijoličnim Polhkom so se pri zajtrku pridružili predstavnika Občine, gospod župan Matjaž Antončič in gospa Danica Zrim, ter gospa ravnateljica Nataša Vesel Plos. Pripravili pa smo tudi stojnico za starše, kjer so lahko poskusili pet glavnih živil Tradicionalnega slovenskega zajtrka: kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

V sredo je vsak oddelek organiziral svoje dejavnosti, četrtek in petek pa sta bila namenjena eksperimentom in raziskovanju v naravi. Kar nekaj “zakajev” je dobilo svoj “zato”.

V torek so otroci Vrtca Polhek tekli na tradicionalnem Cicikrosu, kjer so se jim pridružili otroci iz vrtca Nova vas. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne.

V ponedeljek, prvi dan Tedna otroka, smo vrata vrtca odprli za starše in stare starše in jih povabili, da se nam pridružijo pri dejavnostih.

S 1. 9. 2023 so prostori vrtca ponovno zaživeli. Številni otroci so se vrnili po dolgih počitnicah in se veselili srečanja s prijatelji in novimi ali starimi vzgojiteljicami, sprejeli pa smo tudi nekaj čisto novih vrtičkarjev. Vsi skupaj smo se še posebej razveselili prenovljenih prostorov in upamo, da nam bodo dobro služili. Prijetno bivanje v vrtcu sta nam med drugimi zaželela nova ravnateljica Nataša Vesel Plos in župan Matjaž Antončič.

Četrtek, 15. 6. 2023

Modri polhki so se s cici maturo poslovili od vrtca

Obiskali so jih devetošolci, ki so se ta dan prav tako poslovili – od šole.
Kaj jih čaka v šoli, pa so jim povedali prvošolci in drugošolci.

IGRE BREZ MEJA

V sredo, 14. 6. 2023, smo se Vijolični, Rdeči in Modri polhki skupaj zabavali med različnimi gibalnimi igrami na igrišču in preizkušali svoje spretnosti.

UTRINKI Z ZAKLJUČNE PRIREDITVE VRTCA

OČISTIMO LOŠKO DOLINO

V petek, 21. 4. 2023, se je vrtec pridružil delovni akciji Očistimo Loško dolino.

3. GOZDNA PUSTOLOVŠČINA – POMLAD

2. GOZDNA PUSTOLOVŠČINA

Zadnji četrtek v mesecu januarju je bilo prijetno mrzlo vreme in prijavljeni modri polhki so se z nama podali na zimsko gozdno pustolovščino.

Zbrali smo se pred vrtcem in odšli v naš “mini gozdiček – Evropski park za šolo. Najprej smo se pozdravili s pomočjo navideznega ogledala. Sledila je dejavnost temperatura. Najprej je vsak v roke dobil svoj termometer in ga opazoval, odčital koliko stopinj imamo trenutno, nato pa smo se skupaj pogovorili o različnih termometrih in o stopinjah, ki se prikazujejo v termometru. Zelo zanimiva je bila izjava enega od otrok in sicer: Ko termometer zebe, se temperatura skriva, ko mu je pa toplo pa kar raste in se kaže naokrog”.

Sledila je kratka sprostitev v snegu, nato pa smo se začeli igrati s sencami. Vsak si je vklopil svojo svetilko, v roke je dobil leseno paličico in sliko in se nato igral s sencami. Kaj vse nam je tokrat omogočila tema?????

SIVA KUČMA, BELA BRADA, TOPEL KOŽUH, ZVRHAN KOŠ …

V PETEK, 16. 12. 2022, JE OTROKE VRTCA NA GRADU SNEŽNIK OBISKAL DEDEK MRAZ IN JIH OBDARIL. JANKO IN METKA PA STA JIH POPELJALA V ČAROBNI SVET PRAVLJIC.

MOJCA POKRAJCULJA

V sredo, 14. 12. 2022, so nas obiskale dijakinje Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina in za otroke vrtca zaigrale pravljico Mojca Pokrajculja.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

18. novembra 2022 smo tudi v vrtcu praznovali dan slovenske hrane in izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos potekal pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Poleg mleka smo otrokom postregli še kruh, maslo, med in jabolka. Ob tej priložnosti so z vzgojiteljicami pripravili tematski pogrinjek, da je bil ta dan zajtrk zares poseben. Najstarejši otroci v vrtcu pa so skupaj z učiteljico naravoslovnih uric že dan prej sami izdelali maslo.

1. GOZDNA PUSTOLOVŠČINA

Z otroki smo se sprehodili do gozdne jase, kjer smo se najprej pozdravili (Jaz nisem hrast, jaz sem Urška, ti si breza. Ne jaz nisem breza, jaz sem Stela,….


Nato smo poslušali zgodbico Zrcalce.

Glede na število pik in številko smo razvrstili v pare in se preizkusili v opazovanju, kaj vidimo na ogledalu, ko hodimo po gozdu.


Vsak si je dobro ogledal svoj obraz in nato iz naravnega materila oblikoval umetniško sliko.


Ogled razstave.


Ogled svojega napisanega imena v ogledalu.


Ponazoritev gibanja, ki je bilo prikazano na sliki.

Vrnitev k drevesu, kjer se je pričela naša dogodivščina – pogovor s starši in predstavitev vtisov.
Za nami je prijetna, sproščena, zanimiva prva gozdna pustolovščina.
Vsi skupaj že komaj čakamo naše naslednjo pustolovščino, ki nas čaka v mesecu januarju.

Teden otroka

Za nami je teden otroka, ki smo ga letos obeležili od 3. do 7. oktobra 2022, osrednja tema pa je bila »Skupaj se imamo dobro!«. V vrtcu smo za otroke vsakodnevno pripravili različne dejavnosti, s katerimi smo sledili letošnji temi. V ponedeljek je bil igralni dan. Otroci so ta dan lahko s seboj prinesli poljubno igračo, s katero so se igrali v vrtcu in jo predstavili svojim vrstnikom. V torek so nas obiskali gasilci, nam razkazali svoje vozilo, polno najrazličnejšega orodja in pripomočkov, in odgovorili na naša vprašanja. V sredo je bil načrtovan Cicikros, a smo ga prestavili na prihodnji ponedeljek in tako z njim zaključili teden otroka. Da je bilo še bolj veselo, so se nam na krosu pridružili otroci iz vrtca Nova vas. V četrtek nas je kvartet klarinetov Slovenske vojske očaral z igranjem pesmi iz priljubljenih risank, o vsakem izmed inštrumentov pa so nam člani kvarteta tudi povedali nekaj zanimivosti. Zares so nam polepšali dan in upamo, da to ni bil njihov zadnji obisk v našem vrtcu. V petek pa je vsaka skupina organizirala svoj pohod, na katerega je povabila tudi starše in stare starše otrok. Veseli smo, da ste tako tudi vi prispevali k uresničitvi dejavnosti in se nam pridružili na petkovem pohodu, kjer smo se skupaj imeli dobro.

Zaključni piknik vrtca

V petek, 26. 8. 2022, smo za vse otroke vrtca na igrišču organizirali piknik in se poslovili od tekočega šolskega leta, saj novo že trka na vrata. Kuharice, ki so jim pomagale druge delavke vrtca, so za kosilo spekle krompir, čevapčiče in hrenovke z zelenjavno prilogo, sledili pa sta še lubenica in jogurtova strjenka. Najmlajši skupini sta obilno kosilo pojedli na terasi, ostali otroci pa so imeli čisto pravi piknik na preprogi pod krošnjami dreves. Ali jim je kosilo teknilo, si lahko ogledate na priloženih fotografijah.

Prosta mesta

1. starostno obdobje2. starostno obdobje
40

(Skupno 6.277 obiskov, današnjih obiskov 1)