Prostovoljstvo deluje na različnih področjih – socialnem, športnem, rekreativnem, izobraževalnem, zdravstvenem, kulturnem, okoljskem, turističnem, v kriznih situacijah in na mnogih drugih področjih. Opravljajo ga ženske in moški, mladi ljudje in otroci, ljudje srednjih let in starejše osebe, vanj se lahko vključujejo vsi ljudje ob upoštevanju svojih zmogljivosti, saj zanj ni načelnih omejitev.

Prostovoljstvo je dejavnost s številnimi pozitivnimi učinki, saj krepi medsebojne odnose v družbi; brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi; nam daje neko pripadnost; razvija močna področja; omogoča osebnostno rast; krepi odgovornost in druge vrednote.

Tudi na naši šoli poteka projekt prostovoljstvo, saj menimo, da lahko s prostovoljstvom dosežemo veliko več kot le vir pomoči za potrebe, ki jih morda ne zmorejo pokrivati družina, institucije, država. Organizirano prostovoljstvo prinaša rešitve ter odgovore na številna vprašanja in težave, ki se vsakodnevno pojavljajo pri našem delu.

Prostovoljstvo bo na šoli potekalo v obliki dobrodelnih, humanitarnih akcij, medgeneracijskega sodelovanja, sodelovanja med učenci ter sodelovanja z drugimi ustanovami.

»Nihče ni tako velik, da ne bi potreboval pomoči – in nihče ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.«  (Kralj Salomon)

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)