Učenci osmih razredov bomo ta teden, od 3. – 7. 10. 2016, preživeli v Kranjski gori. Raziskovali bomo naravno in kulturno dediščino Zgornjesavske doline. Vodja CŠOD-ja in učitelji so nas lepo sprejeli. Predstavili so nam program dela in dejavnosti, ki jih bomo izvedli v tem tednu. Prvi večer smo si ogledali značilnosti Kranjske Gore.

Sončni žarki so nas prebudili v lepo, a  hladno torkovo jutro. Prva skupina je dopoldne spoznavala značilnosti Triglavskega narodnega parka in odšla na daljši sprehod v dolino Krnice. Druga skupina pa  je pot do Mojstrane prekolesarila in si ogledala Planinski muzej. Popoldne se je prva skupina učila gorništva in pohodništva ter opravila krajši pohod v Karavanke in pokazala, da imamo  dobro fizično pripravljenost. Druga skupina  je spoznavala kulturno dediščino in si ogledala Etnografski muzej – Liznikovo domačijo. Preostanek popoldneva so učenci pripravljali projektne naloge. Zvečer smo  veliko izvedeli o gorništvu in pohodništvu, saj  nam je učiteljica Barbara pripravila predavanje . Dnevi v CŠOD-ju hitro minevajo.

Dobro naspani smo zakorakali v tretji dan našega preživetja v naravi. Dopoldne smo prehodili naravoslovno pot do naravnega rezervata Zelenci, kjer so se naše oči spočile na prelepih barvah, ki nam jih je pričarala jesen. Ob jezeru Jasna smo se srečali in izmenjali nekaj besed z gospodom Vitrancem, saj ga poznate iz Kekčevih zgodb. Popoldne pa smo po Planici iskali naše smučarske “orle”. Povzpeli smo se tudi proti vrhu naše velikanke. Pri hrani nismo izbirčni in pridno praznimo krožnike. V prostem času vzdržujemo dobro kondicijo, kar pomeni, da smo zdravi.

Bivanje v Kranjski Gori in program, ki so nam ga pripravili učitelji iz CŠOD-ja nam vsak dan zapolni čas od jutra do večera. Vsak trenutek izkoristimo za učenje, prosti čas pa najraje preživimo  ob športnih aktivnostih, kot so igranje namiznega tenisa, nogometa, badmintona,… . Kako radi plešemo, smo pokazali na družabnem večeru.

 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)