V četrtek zjutraj smo se učenci 6.a razreda z razrednikom Alešem in učiteljico Tatjano z avtobusom odpeljali v lovsko kočo Zelše na doživljajsko pedagogiko.

Najprej smo v kočo zložili vso prtljago. Pogovorili smo se o pravilih, se igrali in odšli ven. Zunaj smo pomalicali in imeli prosti čas. Potem smo imeli razne dejavnosti. Vsaka skupina je izdelala  in predstavila svojo maskoto Zelš. Veliko smo se pogovarjali. Učenci, ki so bili zadolženi za kuhanje, so šli kuhat kosilo, ostali pa smo šli nabirat les za večerni ogenj. Po kosilu smo pomili posodo in imeli malo prostega časa. Potem smo si podajali žoge in ustvarjali oblačila. Sledila je modna revija in plesno tekmovanje.

Čas je zelo hitro minil in prišel je čas za večerjo. Na žerjavici smo pekli hrenovke in jih pojedli.  Nato smo poslušali pravljico in se pogovarjali o drugačnosti. Ko smo se umili,  smo dokončali knjižice, zlezli v spalne vreče in zaspali.

Zbudili smo se zgodaj zjutraj in imeli zajtrk. Sledile so zanimive dejavnosti, pri katerih smo se zelo zabavali. Kuharji so za kosilo pripravili makarone s sirovo omako, ki so bili zelo dobri. Po kosilu smo pospravili kočo in spakirali svoje stvari. Nato smo si v spominske knjižice napisali pohvale in se z avtobusom odpeljali domov.

V Zelšah smo se imeli zelo lepo in z veseljem bi šli tja še kdaj.

Bine Istinič, 6.a

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)