V nedeljo, 18. novembra, bomo v Sloveniji  tradicionalno, tokrat že dvanajstič zapored, obeležili in organizirali aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.
Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Letošnje aktivnosti potekajo pod sloganom Če bi ceste spregovorile. In podsloganom: Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu.

V letošnjem letu, je v času od 1. januarja do 12. novembra, na slovenskih cestah umrlo 86 oseb, kar smo skušali prikazati z rumenimi in roza listi, nanizanimi na  vrvico na stenah hodnika v pritličju. Vse te žrtve so bile žene, možje, matere, očetje, hčere, sinovi, bratje, sestre… nekomu, ki mu same številke ne pomenijo veliko, smrt njemu drage osebe pa pomeni nenadomestljivo izgubo.
Čeprav sami še nismo vozniki avtomobilov, pa smo v prometu udeleženi kot pešci, kolesarji, potniki v avtomobilu in avtobusu. S svojim obnašanjem lahko poskrbimo za večjo varnost sebe, z opozarjanjem na pravilno ravnanje v prometu pa lahko vplivamo tudi na varnejše ravnanje  staršev, prijateljev, sošolcev. Vsak od nas lahko s svojim ravnanjem prispeva delček k temu, da nebi bilo potrebno dodajati novih imen k seznamu umrlih in poškodovanih na cestah. Nekaj opozoril in misli so učenci že zapisali, ostali pa na prazne lističe lahko dodate svoja sporočila. Simbol spomina na žrtve prometnih nesreč je ČRNA PENTLJA. 

V Loški dolini bomo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč obeležili v soboto, 17. novembra 2018, ob 17. uri na avtobusni postaji pri osnovni šoli. Vabljeni, da se s prižigom svečke ali samo s svojo prisotnostjo poklonite vsem žrtvam prometnih nesreč.
Organizator aktivnosti je  Zveza šoferjev in avtomehanikov Cerknica v sodelovanju z Občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Loška dolina in Osnovno šolo heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.

Lepo vabljeni.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)