V četrtek, 16. 5. je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Izoli potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Tekmovanja se je udeležila ekipa s tremi učenci iz 8. b razreda:
– Karin Špeh,
– Anja Antončič in
– Teo Baraga.
Tekmovanje v kuhanju se sliši zelo preprosto, a še zdaleč ni. Borba za zmago je kot v pravi Master chef kuhinji. Na tekmovanju so morali pripraviti dve jedi. Kot glavno jed, pražen krompir in leteče žgance in za sladico, ljubljanske skutne palačinke. Ekipa je recepte spreminjala in preizkušala vse do zadnjega dne dokler ni padla odločitev, da v skutnih palačinkah zmagajo jagode in čokolada in ne limona. Z bogatimi in inovativnimi okusi so si zakuhali ZLATO PRIZNANJE in se tako uvrstili na državno tekmovanje, ki jih čaka naslednje šolsko leto v mesecu novembru.

Čestitke!

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 1)