Pozdravljeni starši in učenci.

Upamo, da ste zdravi in da čas, ki vam je na voljo, izkoriščate v dobro sebi in svoji družini.

Verjamemo, da je to čas, ki pomeni za vse nas  poseben izziv. Zavedamo se, da vsaka novost terja čas, da zaživi  in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Zaradi občasnega prevelikega števila uporabnikov imamo včasih težave z internetno povezavo. Roki za delo so postavljeni okvirno. V danem trenutku naredite kolikor zmorete.

Zahvaljujemo se vam za odzivnost, za podporo nam in svojim otrokom.
Upamo, da so se učenci v tem tednu priučili novega načina dela in bodo v bodoče manj odvisni od vas staršev.
Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Sporočite svoji razredničarki, v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve. V kolikor potrebujete pomoč, se po elektronski pošti obrnite na nas. Veseli bomo mnenj, pripomb in predlogov glede izvedbe učenja na daljavo.

Vsi se zavedamo posebnih okoliščin in ne pričakujemo, da se bo otrok učil več časa, kot bi se   v šoli. Pomembno je, da učenec ne zgubi stika z delom v šoli, saj bo le tako vzdrževal povezavo z učnimi vsebinami. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti.

Za vas starše, ki redno odhajate v službo, je šolsko delo z otroki še toliko bolj naporno. Razumeli bomo, če bodo kakšno učno zadolžitev vaši otroci opravili pozneje.

Časi  niso lahki, a skupaj bomo zmogli. Pomembno je, da upoštevamo preventivne ukrepe, ostajate doma.  Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja.

Naj bo to čas, ko smo doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti.

Ostanimo zdravi.

Ravnateljica
Sonja Jozelj

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)