Spoštovani starši, učenke in učenci

V torek, 1. septembra 2020, začenjamo šolsko leto 2020/21. Začetek tega leta bo vsekakor drugačen, kot je bil preteklo leto.
Upoštevali bomo usmeritve Nacionalnega inštituta za nacionalno zdravje (v nadaljevanju NIJZ).
Kljub vsemu pa se veselimo in smo zadovoljni, da bomo lahko vse učence sprejeli v šolskih prostorih.
Sporočamo vam osnovna izhodišča za prvi šolski dan in začetek pouka.

V šolo samo zdravi otroci!

Za to šolsko leto velja osnovno izhodišče, da lahko prihajajo v šolo samo zdravi otroci. Prosimo vas, da se starši tega dosledno držite in ste odgovorni do svojih otrok, sebe, vseh učencev in zaposlenih, ki vstopamo v vzgojno izobraževalni proces.
Zavedamo se, da lahko pride do okužbe in da ima lahko vsak prenos okužbe na preostale udeležence v procesu izobraževanja zelo hude in neprijetne posledice – od bolezni do karantene.
Z vso odgovornostjo se bomo vsi skupaj trudili, da bomo čim bolj varno in kvalitetno izpeljali vzgojno izobraževalno delo.

Prosimo vas, da tudi vi sodelujete z razredniki in z vodstvom šole s hitrimi, jasnimi in odkritimi informacijami o morebitnem sumu okužbe. Le na ta način bodo lahko vsi učenci varno in zadovoljno hodili v šolo.

Starši lahko vstopate v šolo le s predhodno najavo in dogovorom. To velja za prvi in vse ostale šolske dneve.

Ob vstopu v šolo  obvezno upoštevate vse ukrepe:

  • razkuževanje rok,
  • nošenje zaščitne maske in
  • varnostno razdaljo (1,5 metra do 2 metra).

Učenci bodo z vsemi ukrepi in usmeritvami NIJZ seznanjeni v šoli, vse pa bomo po potrebi sproti obveščali preko spletne strani šole in razrednikov.

Pouk

Pouk se začne v torek, 1. 9. 2020, ob 7.45 za vse učence od 2. do 9. razreda po urniku, ki je objavljen na spletni strani šole.
Starši učencev 1. razreda so prejeli obvestila, kako bo potekal prvi šolski  dan.

Šolski avtobusni prevoz

Prvi šolski dan bodo organizirani avtobusni prevozi učencev vozačev po običajnem voznem redu. Učenci upoštevajo navodila NIJZ: »Potniki morajo ves čas prevoza obvezno uporabljati zaščitno masko ali drugo zaščito, ki prekrije nos in usta. Potniki z veljavno vozovnico vstopijo na avtobus skozi druga oziroma zadnja vrata, že pri vstopu obvezno nosijo masko in razkužijo roke ter upoštevajo, da so od sopotnikov ves čas oddaljeni vsaj 1,5 metra.« (spletna stran NIJZ). Glede avtobusnih prevozov in načina vožnje bomo dobili še nadaljnja navodila.

NIJZ priporoča, da učenci prihajajo v šolo peš, s kolesom (učenci, ki imajo kolesarski izpit)oz. da jih pripeljete z lastnim prevozom, če imate to možnost.

Ko so se v marcu zaprla šolska vrata, smo vsi ugotavljali, kaj nam pomeni šola in kakšno vlogo ima za vse nas v življenju.
Kako pomembno je zdravje, neposredni stik učitelja, učenca in vseh nas!
Kljub temu da smo uspešno izpeljali pouk na daljavo, smo se vsi zavedali, da je pouk v šoli povsem nekaj drugega.
Vsi  skupaj se bomo potrudili, da bomo  ostali zdravi in da bo šola do konca šolskega leta napolnjena z vsemi učenci in otroškim smehom.

Naj bo novo šolsko leto uspešno, optimistično, predvsem pa zdravo.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)