Zahvala

Naš vrtec in šola sodelujeta v evropskem projektu Erasmus+ (»Mehak prehod iz vrtca v šolo«), v katerem sodelujeta tudi vrtec in šola iz Latvije in Hrvaške (Sisak).

Vrtec in šolo iz Siska je poleg pandemije Covid – 19 prizadel tudi potres. Z učiteljicami in ravnateljico OŠ bratov Bobetko smo se videli preko videokonference v začetku februarja. V pogovoru smo izvedeli, da je veliko otrok ostalo brez doma in brez osnovnih življenjskih pripomočkov. Učencem najbolj primanjkuje torb, barvic, zvezkov in seveda tudi igrač. V šoli v tem času poteka dvoizmenski pouk. V popoldanskem času šolske prostore nudijo učencem in učiteljem iz Petrinje.

V ta namen smo organizirali dobrodelno akcijo in v vrtcu in šoli dober teden zbirali vse zgoraj omenjene stvari.  Zbiralna akcija je presegla naša pričakovanja. Zbralo se je ogromno uporabnih, lepo ohranjenih in tudi novih stvari, ki so velikokrat shranjene v naših omarah in pri nakupu novih šolskih potrebščin nanje kar pozabimo. Posebna zahvala gre tudi trgovini Sonček, ki je podarila nove šolske torbe, pisala in ostale šolske potrebščine.

V teh negotovih časih bi tudi prevoz do Siska zahteval kar nekaj iznajdljivosti, zato smo zelo hvaležni Mateju Škulju in podjetju Kolektor, da je lahko odpeljal poln kombi stvari v Sisak.

Ob tej priložnosti se Vam v imenu otrok in učiteljev iz Siska iskreno zahvaljujemo.

Sodelujoči v  projektu TIM na OŠ heroja Janeza Hribarja

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)