SVETOVNI DAN HRANE

Ob 41. svetovnem dnevu hrane so Združeni narodi tokrat izbrali temo “Naša dejanja so naša prihodnost – Boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje”.

“Potrošniki že čutimo posledice podnebnih sprememb in večjega tveganja za zdravje zaradi povečanih ravni izpušnih plinov v ozračju. Zaradi naraščanja cen hrane, energije in transporta se povečujejo življenjski stroški, preskrba s hrano je ogrožena, posledično pa si več kot tri milijarde ljudi, kar je skoraj 40 odstotkov svetovne populacije, ne morejo privoščiti zdrave prehrane,” so ob dnevu hrane, 16. oktobru, zapisali pri Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Vse več je prekomerne telesne mase in debelosti, hkrati pa si tri milijarde ljudi na svetu ne morejo privoščiti zdrave prehrane, so navedli svojevrsten paradoks. Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) na ta dan z različnimi dogodki in dejavnostmi opozarja na najbolj pereče prehranske tematike današnjega časa.

Tudi na šoli smo ta dan obeležili s posebnim dogodkom. Za učence razredne stopnje smo pripravili stojnico z degustacijo treh različnih namazov: avokadov, čičerikin in arašidov. Učenci predmetne stopnje pa so bili teh okusov deležni pri malici.

Učenci so imeli tokrat tudi posebno nalogo. Kot degustatorji namazov so morali izbrati najboljši, zmagovalen, tisti TOP namaz … Namaz, ki bo med anketnimi lističi prejel največ glasov. Namaz z največjim številom glasov se bo uvrstil na šolski jedilnik.

Vas zanima rezultat? Objavimo kmalu.

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)