Spoštovani starši!

Varnostne razmere, ki se nanašajo na širjenje okužb s koronavirusom, so v tem trenutku zelo resne, kar zagotovo spremljate tudi sami. Vsi želimo, da bi pouk v šoli potekal normalno, tudi brez karanten, zato vas ponovno prosimo, da naredimo vse potrebno, da se okužbe ne bodo širile in vnašale v šolski prostor. 

Za učence veljajo ista pravila kot so veljala od začetka šolskega leta do jesenskih počitnic, dodatno pa bodo morali spoštovati nekaj novih ukrepov. Za vse velja, da je nošenje mask v prostorih šole obvezno za vse učence.

Ministrstvo za šolstvo sporoča, da se prostovoljno samotestiranje učencev nadaljuje, z nekaj novosti. Od 1. 11. 2021 dalje, se lahko za prostovoljno samotestiranje odločijo vsi osnovnošolci od 1. do 9. razreda. Teste za samotestiranje je možno prevzeti v lekarnah. To storite starši s pomočjo otrokove kartice zdravstvenega zavarovanja. Učenci se po novem samotestirajo dvakrat tedensko, zato   predlagamo, da se samotestiranje izvede v ponedeljek in sredo pred pričetkom pouka. V lekarnah boste starši mesečno lahko prevzeli do 10 HAG testov za samotestiranje.

Učenci naj bi se prostovoljno samotestirali tudi za potrebe udeležbe v športnih programih, pri športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih. 

Zahvaljujemo se vam za vaše razumevanje, predvsem pa za sodelovanje pri zagotavljanju varnega okolja za vse naše učence. Prepričani smo, da si želite, da so otroci v šoli in izvajamo pouk po urniku.

 Želimo vam mirne in prijetne dni ter obilo zdravja.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)