V torek, 22. 11. 2022, so nas obiskali predstavniki Društva paraplegikov iz Ljubljane. Učenci 1. a, 2. a, 3. a, 6. b in učenci, ki obiskujejo izbirna predmeta šport za zdravje in šport za sprostitev, so prisluhnili njihovim osebnim zgodbam. Spoznali so, kako lahko pride do poškodbe hrbtenjače ter se preizkusili v košarki na invalidskih vozičkih, namiznem tenisu, v spretnostni vožnji z invalidskim vozičkom na posebnem poligonu ter spoznali slikarja, ki ustvarja čudovite slike s pomočjo tehnike slikanja z usti.

Učenci so o poteku dne povedali:

Meni je bil današnji dan zelo všeč, saj sem izvedel, kako je biti paraplegik, kaj ta beseda sploh pomeni. Naučil sem se razlikovati paraplegike od tetraplegikov. Všeč mi je bilo tudi, ko smo imeli poligon in smo se peljali z vozički.

Klemen Šebenik, 9. a

Na današnjem športu za sprostitev sem se imel zelo fino. Še posebej zanimiv mi je bil praktični del v telovadnici. 

Simon Šebenik, 7. b

Danes sem se imela zelo dobro pri športu za zdravje. Naučila sem se, da lahko postaneš invalid zaradi številnih dejavnikov, ne le zaradi prometnih nesreč. Nisem vedela, da imamo v Sloveniji Društvo paraplegikov, ki nas je obiskalo danes.  

Pri praktičnih vajah smo spoznali, da si kot invalid vseeno lahko zelo dejaven; lahko si tudi super športnik ali slikar.  Dan je bil zanimiv.

Ela Lipovac, 9. a

Všeč mi je bilo, da smo lahko spoznali vsakdanje življenje paraplegikov preko praktičnih aktivnosti ter se preizkusili v različnih športih na vozičkih.

Jurij Škulj, 7. b

Meni je bil včerajšnji dan zelo všeč, saj sem dojel, da delujoče telo ni samoumevno ter da je potrebno biti pazljiv na vsakem koraku. Vožnja z invalidskim vozičkom še zdaleč ni enostavna, saj je potrebnega kar precej razmišljanja in spretnosti.

Gašper Krajnc, 9. a

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)