Naša šola je tudi v letošnjem šolskem letu sodelovala v projektu VARNO NA KOLESU, ki ga je razpisala družba Butan plin s partnerji.

Namen projekta je bil spodbujati učence ob različnih nalogah k usvajanju in utrjevanju prometnih pravil ter uporabi kolesa kot trajnostnega prevoznega sredstva.

Sodelovali smo v okviru dveh sklopov:
Postajam kolesar, kjer so sodelovali učenci 5. razreda in
Aktivno na kolesu, v katerem so sodelovali učenci 4. razreda in učenci predmetne stopnje.
V slednjem smo se uvrstili med šest finalistov in s tem prejeli povabilo na zaključno razglasitev zmagovalcev, ki je bila v petek, 19. 5. 2023, v SiTi Teatru v Ljubljani.
Na slovesno prireditev, kjer smo prejeli priznanje za skupno 3. mesto razpisa AKTIVNO NA KOLESU, je bilo vabljenih tudi nekaj učencev naše šole, ki so v projektu aktivno sodelovali in se pri tem še posebej izkazali. Nekaj utrinkov s  prireditve si lahko ogledate s klikom na povezavo Zaključek varno na kolesu.

Čestitke vsem, ki ste k uspehu šole pripomogli s prekolesarjenimi kilometri in s pestro ponudbo zanimivih idej za kolesarske izlete.  Vabljeni k ogledu spletnih strani s predstavljenimi idejami.
S klikom na povezavo je predstavljena izvirna predloga Kolesarska pot ob Velikem Obrhu, ki so jo pripravili sedmošolci.

Predlog za nekoliko daljše krožno kolesarsko potepanje iz Loške doline do Cerkniškega jezera in nazaj pa so pripravili učenci 8. b in 9. b. Pot je dolga 32 km, podrobnejše napotke dobite s klikom na  povezavo.

Učenci predmetne stopnje bodo nekaj kilometrov  predlaganih poti prekolesarili v naslednjem tednu na kolesarskem športnem dnevu.

Kolesarji, preglejte svoja kolesa in jih pripravite na varno vožnjo.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)