Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo 17. novembra potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.

Kako se lahko pridružite obeleževanju Tradicionalnega slovenskega zajtrka?

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano k sodelovanju vsako leto povabi vrtce, osnovne šole ter zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, pobuda pa se širi tudi v druge institucije, javne zavode in gospodarstvo. 

K zajtrku vabljeni tudi vi dragi starši, stari starši in vsi, ki nas berete.

Pripravite si zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Zajtrk lahko pripravite kadarkoli v tednu, morda najbolje za vikend, ko je doma vsa družina.

Pojejte zajtrk in imejte super dan.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)