V torek, 26. 12. 2023, je bil izpeljan že 15. Dobrodelni novoletni tek in hoja, ki je potekal po ustaljeni progi po vaseh Loške doline.

Poti, dolgi 6 ali 10 kilometrov, se je udeležilo 221 pohodnikov in 31 tekačev. V cilju jih je pričakal dedek Mraz in dobra volja, vmes pa so za dobro voljo z zvoki harmonike skrbeli Andraž Vesel, Lenart Škulj in Klemen Žagar. Udeleženci so se na koncu okrepčali s kosilom in pecivom, ki so ga spekle spretne roke članic Društva žena in deklet na podeželju Ostrnice. Za presenečenje in prijetno obdarovanje so poskrbele vse dobitne srečke srečelova, ki so hitro pošle.

Na prireditvi je bilo zbranih 3305 €, ki bodo namenjeni za sofinanciranju različnih dejavnosti (CŠOD, šola v naravi, avtobusni prevozi,…), saj si želimo, da bi se dodatnih dejavnosti lahko udeležili vsi učenci.

Za vsa zbrana sredstva se zahvaljujemo vsem udeležencem prireditve, saj smo s prijavninami  zbrali 2235 €.

Prav tako pa se zahvaljujemo vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nam podarili 1070 € ali prispevali praktične nagrade za srečelov (Zavarovalnica Triglav, Alpod do.o., Sinhrona, bioresonančna terapija, Avtoservis Urbas, Elektro Poje, Strojne inštalacije Čuk, Frizerski salon Taši, Frizerski salon Branka, Frizerski salon Renata, GO-RO LIV d.o.o, Dimnikarstvo Podgor’c, Bar Babilon, Hepi-dent do.o., Jub d.o.o, Kazarka, Kmetija Mlakar, Kovinoplastika Lož, Les gam, Mizarstvo Mrak d.o.o, Ožbolt d.o.o., Trgovina Martin Krpan, Prevozništvo Sušanj, Rihtarjeva domačija, Okrepčevalnica Valvasorjev hram, Mercator tehnika, Igor Jadrič).

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so s svojo pomočjo pomagali pri organizaciji te prireditve (Občina Loška dolina, Športna zveza Loška dolina, Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice, Tur servis, Kočevski tisk Kočevje, Sazas).

S skupnimi močni je vse mogoče in celotna »zgodba« ne bi uspela brez vsakega posameznika, ki je z nesebično pomočjo pripomogel k uspešno izpeljani prireditvi.

Želimo si, da se pozitivna energija in dobra volja nadaljujeta tudi v prihodnje leto…

Hkrati vam želimo, da novo leto prinese polno zdravja, zanimivih idej, pogumnih korakov, doseženih ciljev in prijaznih medsebojnih odnosov.

SREČNO 2024

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)