V četrtek, 18. 12. 2014, je ob 17. uri potekalo literarno srečanje devetošolcev, njihovih staršev in učiteljev s pisateljem Ivanom Sivcem na temo Zadnji mega žur.
Bralni dogodek je potekal v okviru programa Povabimo besedo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev in Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.
Učenci 9. r. so imeli v letošnjem letu za prvo domače branje knjigo Zadnji mega žur, katere avtor je pisatelj Ivan Sivec. Po prebranem delu so se pri urah slovenščine razdelili v skupine, v okviru katerih so tematsko obravnavali različna dogajanja in literarne like. Obravnavi v razredu je bilo namenjenih več ur. Sledila je priprava na bralni dogodek – srečanje s pisateljem.
Pri urah glasbe so se naučili dve pisateljevi pesmi in ju ob spremljavi harmonike na prireditvi tudi zapeli.
V knjižnici so pripravili razstavo pisateljevih del in dogajalne premice, na katerih so ponazorili medsebojne odnose literarnih likov.
Literarno srečanje je bilo razdeljeno v dva sklopa. V prvem so se predstavili učenci, v drugem je potekal pogovor z avtorjem, v katerem je avtor osvetlil dogajanje v omenjenem delu in predstavil cikel del, ki jih devetošolci berejo za bralno značko.

Knjižničarka Leonida Zalar

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)