Tradicionalni slovenski zajtrk

Tako kot v vseh vrtcih in šolah po Sloveniji tudi Tradic.slov.zajtrkna naši šoli in vrtcu, 18. novembra, poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, njegov glavni namen pa je, da bi zajtrkovalo vse več otrok, da bi jedli hrano, pridelano v Sloveniji in govorili o pomembnosti kmetijstva ter čebelarstva.
Za zajtrk, na ta dan, dobimo kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Vsa živila so slovenskega izvora.
Pri Tradicionalnem slovenskem zajtrku pa se nam pridružijo tudi člani Čebelarskega društva Loška dolina, ki nam na zanimiv način prikažejo delo čebelarjev ter predstavniki občine Loška dolina.

_;;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;__;_;_;_;___;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;;_;_;_;_;_;_;_;_;__;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;_;

Mmmmm…po našem vtcu in šoli je zopet zadišalo po domačem kruhu, mleku, maslu in medu. Tako kot vsako leto, smo se tudi letos pridružili vrtcem in šolam ter za zajtrk ponudili slovenske jedi. Kruh so s svojimi marljivimi rokami zgnetle in spekle članice društva žena in deklet iz podeželja Ostrnice, posladkali smo se z mlekom kmetije Mlakar iz Iga vasi, med, kot glavno živilo zajtrka, pa so nam donirali člani Čebelarskega društva Loška dolina.

V vseh oddelkih vrtca smo dogodku dodali praznično vzdušje z zanimivimi in ustvarjalnimi pogrinjki.  Pri zajtrku pa nismo bili sami, saj so se nam pridružili predstavniki občine, g. župan Janez Komidar, ga. Danica Zrim, predsednik Čebelarskega društva Loška dolina g. Janez Žnidaršič ter učenci čebelarskega krožka v OŠ.
Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali pri izvedi Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

NAŠ PRVI TRADICIONALNI ZAJTRK

ČEBELE SO NAS OBISKALE,
Z MEDOM ZAJTRK POSLADKALE.
DOMAČE MASLO, KRUH IN MLEKO,
VSE JE DOBRO, KER JE EKO.
ZA SLADICO SMO JABOLKA SI PRIVOŠČILI

IN SE VITAMINOV NAUŽILI.