Tradicionalni slovenski zajtrk

Tako kot v vseh vrtcih in šolah po Sloveniji tudi Tradic.slov.zajtrkna naši šoli in vrtcu, 18. novembra, poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, njegov glavni namen pa je, da bi zajtrkovalo vse več otrok, da bi jedli hrano, pridelano v Sloveniji in govorili o pomembnosti kmetijstva ter čebelarstva.
Za zajtrk, na ta dan, dobimo kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Vsa živila so slovenskega izvora.
Pri Tradicionalnem slovenskem zajtrku pa se nam pridružijo tudi člani Čebelarskega društva Loška dolina, ki nam na zanimiv način prikažejo delo čebelarjev ter predstavniki občine Loška dolina.

V času sprejemanja otrok je potekala na hodniku predstavitev Čebelarske zveze Loška Dolina. Starši, stari starši, otroci so lahko poizkušali različne vrste čebelarskih proizvodov. Pri stojnici so sodelovali čebelar Janez Žnidaršič, čebelarka Irena Mohar, vzgojiteljica Zdenka Kočevar in kuharica Marija Mlakar. Vsem skupaj se zahvaljujejo za prijetno predstavitev, pogostitev in popestritev današnjega posebnega dne.

Nato smo se vsi otroci, vzgojiteljice, gospod župan, čebelarji in čebelarke posladkali z medom, domačim kruhom in mlekom. Vsi proizvodi so bili od lokalnih ponudnikov iz bližnje okolice našega vrtca.

POTEK TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA PO ODDELKIH

RUMENI POLHKI

ZELENIM POLHKOM SO SE PRI MEDENEM ZAJTRKU PRIDRUŽILI GOSPOD ŽUPAN JANEZ KOMIDAR, GOSPA DANICA ZRIM, RAVNATELJICA SONJA JOZELJ IN ČEBELAR JANEZ ŽNIDARŠIČ.

ORANŽNIM POLHKOM STA SE PRIDRUŽILA PRI ZAJTRKU ČEBELA  IN MEDVED.

VIJOLIČNI POLHKI SO POPESTRILI ZAJTRK S POGRINJKI.

PRI RDEČIH POLHKIH JE BRENČALO OGROMNO ČEBEL. PRIDRUŽILI SO SE JIM TUDI UČENCI IZ ČEBELARSKEGA KROŽKA IN ČEBELARKA IRENA MOHAR.

MODRI POLHKI PA SO PRIPRAVILI POSEBNE PRTIČKE.

Po slastnem zajtrku je v telovadnici potekala predstavitev čebelarstva.

Najmlajša dva čebelarja

 


V okviru vseslovenskega projekta  je tudi Pevski zbor Vrtca Polhek letos prvič obeležil Tradicionalni Slovenski zajtrk ob spremljavi harmonikaša Žiga Sterleta s pesmijo Čebelar (Lojze Slak).