PŠ Iga vas

bluebird

Obisk živalskega vrta

Z učenci 2. razreda iz Starega trga in Iga vasi smo v torek, 5. 6. 2018, obiskali živalski vrt v Ljubljani. Imeli smo se zelo lepo.

Učiteljici Barbara Turk in Polona Setnikar

Igraj se z mano

V torek, 22. 5. 2018, smo se učenci PŠ Iga vas že tretjič udeležili mednarodnega festivala “Igraj se z mano” na Kongresnem trgu v Ljubljani. Kljub dežju smo se imeli lepo, uživali na delavnicah in uspešno nastopili na velikem Janezovem odru.

Ogled gradu Snežnik

Z učenci 2. razreda Iga vas in Stari trg smo si v ponedeljek, 14. 5. 2018, ogledali grad Snežnik.

Športni dan v Prezidu

Danes je bil za nas poseben dan.  Šli smo na športni dan v Prezid in se družili z učenci iz OŠ Petar Zrinski.I
meli smo se zelo lepo. Skupaj smo sodelovali na delavnicah, se drug drugemu predstavili in šli na pohod do bližnjega obnovljenega mlina .

Plavalni tečaj – 1. razred

Učenci 1. razreda iz Starega trga in Iga vasi so od 19. 4. pa do 25. 4. obiskovali plavalni tečaj v Logatcu.  Veliko so plavali, se igrali in uživali v vodi.

“Noč knjige” v Iga vasi

V ponedeljek 23. 4. 2018 je v PŠ Iga vas potekala »Noč knjige.«
V skrivnostni svetlobi sveč so učenci odkrivali otroštvo Ivana Cankarja preko črtice Pehar suhih hrušk. V dveh skupinah so se preizkusili v igranju starih iger, dramatizaciji, peki slastnih hrušk ter kuhanju žgancev.

Nadomeščanje pouka 7. 4. 2018

Spoštovani starši!

V soboto, 7. 4. 2018, je delovna sobota za učence naše šole. Učenci iz Iga vasi so ta dan že nadomeščali s prireditvijo ob 110 – letnici šole 11. septembra, zato so ta dan prosti.

Lep pozdrav, učiteljice iz Iga vasi

Pust

V torek, 13. 2. 2018,  so v šolo Iga vas prišle pikapolonice, bojevniki, vojaki, Pike, klovni, princese… Zaplesali smo skupaj z otroki, ki obiskujejo Cicibanove urice, preganjali zimo in ustvarjali maske iz papirja.

Sankanje na Ulaki

V ponedeljek, 12. 2. 2018, smo imeli čudovit zimski dan. Na Ulaki smo se sankali in uživali v zimi.

Novoletne delavnice

Na Miklavževo sredo smo imeli v Iga vasi delavnice, kjer smo izdelovali adventne venčke, novoletne kroglice, svečnike, magnete, pujske za srečo in pekli parkeljne.

Obisk predsedniške palače

V četrtek, 23. 11. 2017, na državni praznik, dan Rudolfa Maistra, smo učenci Podružnične šole Iga vas obiskali Predsedniško Palačo.  Z  duhovitim nastopom smo navdušili zbrane v dvorani in prijetno popestrili praznik.  Fotografirali smo se s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem in si ogledali prostore Palače.

Avtor fotografij:  »Foto: Tamino Petelinšek/STA«. 

Obisk Narodne galerije

V sredo, 22.11. smo drugošolci obiskali Narodno galerijo v Ljubljani. Skupaj s škratom Galom smo spoznali nekaj čudovitih umetnin.
Barbara Turk

Tradicionalni slovenski zajtrk

Na igavaški šoli je ob tradicionalnem slovenskem zajtrku dišalo po samih lokalnih dobrotah. Pripravili smo zelenjavno juho, bučne palačinke, sadno kupo, frape, smoti in sadni sok.

Na kmetiji

Prvošolci smo v torek, 24. oktobra obiskali kmetijo Mlakar v Iga vasi.
Spoznavali smo živali in delo na kmetiji. Navdušeni smo bili nad telički, fantje pa predvsem nad kmetijsko mehanizacijo.
Gospa Blažka nam je za posladek pripravila domačo skuto, jabolka iz domačega sadovnjaka ter domače piškote in čaj.

Pravljična igralnica

V četrtek popoldne smo imeli prvošolci v Iga vasi  pravljično igralnico.
Skupaj s starši smo se družili z Zvezdico Zaspanko, se umili z mesečino, iskali “zaklade” v knjigah in se posladkali s piškoti Ceferinove mame.

Dan v ‘Gozdni šoli’

Učenci 1. b razreda smo dan preživeli v gozdu. V “Gozdni šoli” na Zagradnih njivah smo iskali jesenske plodove, jih preštevali in razvrščali ter iz njih oblikovali mozaike. Veverica nam je s pomočjo ugank pokazala pot do skritega zaklada.
Uživali smo v barvah jeseni in se polni doživetij ter novih znanj vrnili v šolo.

Teden otroka v Iga vasi

V ponedeljek, 2. 10. 2017, smo učenci iz Iga vasi ob tednu otroka obiskali Ljubljano. Sprehodili smo se po starem mestnem jedru in si v Šentjakobskem gledališču ogledali predstavo “Pekarna Mišmaš”.
V torek smo zavihali rokave in ob pravljici “Jesenska olimpijada” ustvarjali s spretnimi prsti. Nastali so čudoviti izdelki in okusne presne kroglice.

Učiteljice PŠ Iga vas