Naša šola že vrsto let sodeluje v projektu Shema šolskega sadja in zelenjave (SŠSZ). V šolskem letu 2019/20 se je shema dopolnila še s Shemo mleka in se tako preimenovala v Šolsko shemo.

Šolska shema se izvaja od 1. 8. 2017 in združuje prejšnji shemi šolskega sadja in zelenjave ter shemo šolskega mleka v enotno shemo. Glavni element šolske sheme je razdeljevanje dodatnega brezplačnega obroka sadja in zelenjave oz. mleka in mlečnih izdelkov otrokom v izobraževalnih ustanovah.

Gre za promocijski ukrep skupne kmetijske politike EU. Namen ukrepa je spodbuditi porabo sadja,  zelenjave in mleka ter omejiti naraščanje pojava prekomerne telesne teže pri otrocih ter preprečevati nastanek številnih nenalezljivih bolezni sodobne civilizacije. Evropska unija nameni državam članicam določeno finančno pomoč, ki je namenjena za brezplačno razdeljevanje svežega sadja in zelenjave ter mleka učencem.

Na naši šoli enkrat tedensko vsem učencem poleg rednih obrokov ponudimo še dodaten obrok svežega sadja ali zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov.

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)