Oglasna deska

PRIREDITEV POZDRAV POMLADI

 

 

Tako kot se narava leto za letom prebuja v toplo pomlad, nas razveseljuje s čudovitimi odtenki barv, prvim pomladanskim cvetjem, toplimi sončnimi žarki, nam polepšajo dneve tudi ljudje okrog nas, ki nas spodbujajo in pomagajo, da razvijamo svoje darove in talente.
V torek, 21. 3. se je na prireditvi Pozdrav pomladi predstavil tudi naš zborček. Zapeli smo dve pesmi, in sicer Kekčevo pesem (Kajetan Kovič) in Nagajivo pomlad (Lojze Kranjčan). Obe pesmi nas je spremeljala s klavirjem učenka Karin Lekan. Kekčevo pesem smo popestrilo s solo petjem Urbana Seljaka, Nagajivo pomlad, pa so popestirle tri miške, ki so v pesmici hude na sonce in oblake. Na prireditvi so se predtavili tudi učenci naše šole s petjem, pesmijo in plesom.
Hvala  otrokom za lepo prepevanje in seveda vsem staršem, ker ste sodelovali z nami. Hvala.

Mirjam in Urška


 PEVSKI ZBOR JE ZAPEL TUDI V MEDGENERACIJSKEM CENTRU GABER

 

 

 

 

 

Zapeli  smo kar nekaj pesmi. Ugalsili smo se s kratko pesmico Psiček nima repa več, nato pa so sledile Pesem o megli, Dežek pada, Sneženi mož, Čuden možic, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Kekčevo pesem in Nagajivo pomlad. Na koncu pa smo vsi skupaj, vključno z poslušalci zapeli vsem poznano pesem Mi se imamo radi.


OBISKALA NAS JE EKIPA RTV SLO

V torek, 14. 3. 2017, nas je obiskala radijska ekipa RTV SLO. Otroci, ki obiskujejo pevski zbor (Modri polhki, Rdeči polhki, Cicibančki) smo zapeli ob spremljanju prečne flavte Kekčevo pesem in Nagajivo pomlad. Na flavto nas je spremljala Manja Starc.

Gospa Alja, ki nas je obiskala in nas tudi posnela je z nami vzpostavila prijeten klepet, tako, da smo se v njeni družbi počutili zelo prijetno.

Današnji posnetek bo predvajan na Radiu SLO 1, v soboto, 25.3.2017, med 8.05 in 9.00 uro, v okviru oddaje Radijski ringaraja, ki je na sporedu vsako soboto.

Lepo vabljeni k poslušanju.


Pevski zbor je bil povabljen na otvoritev Youth Hostla Ars Viva.

Tukaj si lahko ogledate kulturni program.
Povezava do spletne strani Ars Viva.
Pevski zbor je zapel 3 pesmi, in sicer Dežek pada, Sneženi mož in Kekčevo pesem. Slednjo je z igranjem na prečno flavto popestrila Manja Starc.

Nekaj utrinkov iz nastopa.


 

PEVSKI ZBOR

Pevski zbor se je predstavil vsem otrokom iz vrtca in otrokom, ki obiskujejo Cicibanove urice. Zapeli smo jim kar nekaj pesmic (Pesem o megli, Dežek pada, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Sneženi mož, Čuden možic, Kekčevo pesem in pesmico s katero se navadno upevamo Psiček nima repa več. Otroci so pogumno nastopili pred občinstvom. Med drugim so se trije otroci opogumili in zapeli solo. Po pevsekem zboru je še vsaka skupina iz občinstva zapela eno pesem.

Mirjam Štefančič, Urška Lah

Obvestilo o pojavu uši

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tradic.slov.zajtrkVseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani.

Po jutru se dan pozna. Le kdo ne pozna tega pregovora? Otrokom je treba predstaviti, kako sta v današnjem času pomembna zajtrk in predvsem uživanje hrane, pridelane v Sloveniji, da bodo spoznali pomen kmeta kot pridelovalca hrane, in čebele, ki je tesno povezana s kmetijstvom in pridelavo hrane: najpomembnejša naloga čebele je opraševanje, saj s tem pomembno vpliva na pridelavo hrane za ljudi in živali, na pridobivanje različnih industrijskih surovin, pa tudi na človekovo zdravje in druge življenjske dejavnike.

Tudi “Oranžni polhki” smo se z veseljem pridružili Tradicionalnem slovenskem zajtrku. Na mizi so nas pričakali pvc-kozarčki s kravico, iz katerih smo pili mleko. Na izbiro smo imeli več vrst kruha (ajdov, pirin, bel in polbel kruh), maslo in med. Praznični zajtrk je pričarala tudi svetloba prižganih svečk.