Oglasna deska

Vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2017 /18


TUDI NAŠ VRTEC SE JE PRIDRUŽIL NOČI KNJIGE, KI JE POTEKALA V PETEK, 21. 4. 2017.

Noč knjige ima poslanstvo – obsijati pozabljeno in čudovito notranje bistvo. Povrniti upanje in zaupanje v drugega. In nas opomniti, da sveta danes ne spreminjamo ne z bombami ne s številkami, pač pa z zavedanjem, kdo smo – vsak zase in drug drugemu, naravi in živalim.

Svet se spreminja in prebuja s knjigo v roki. Z branjem prižigamo luč prihodnosti.

Noč knjige je naš odgovor na temo časa. Luč se najjasneje vidi v temi.

Ekipa Noč knjige

Naše bralno popotovanje smo začeli pred rojstno hišo Frana Milčinskega, tam zapeli slovensko ljudsko pesem in se pogovarjali o pisatelju.

Pot smo nadaljevali proti vrtcu, kjer so nas pričakale zgodbe Butalcev s svojimi zanimivimi dogodivščinmi.

Butalskim dogodivščinam so se pridružili tudi starši. Medtem, ko so otroci spoznavali butalske zgodbe, so starši za njih pripravljali sadne dobrote. Na koncu pa skupaj z zborovodkinjo Urško zapeli pesem Stoji, stoji tu mejstu Louž.

HVALA vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k obogatitvi prireditve Noč knjige 2017.


Ogled oddaje Radijski ringaraja, v kateri sta bili predvajani dve pesmici našega pevskega zbora lahko poslušate na naslednji povezavi:

http://otroski.rtvslo.si/radijski-ringaraja/avacc/media/play/id/174462341/section/default

http://otroski.rtvslo.si/radijski-ringaraja/

Ker so imeli na Radiu Slovenija 1 preteklo soboto nekaj organizacijskih težav, so našo drugo pesem malo skrajšali. Ponovitev celotne pesmice bo v soboto, 8. 4. 2017, med 8.05 in 9.00.


 

PRIREDITEV POZDRAV POMLADI

Tako kot se narava leto za letom prebuja v toplo pomlad, nas razveseljuje s čudovitimi odtenki barv, prvim pomladanskim cvetjem, toplimi sončnimi žarki, nam polepšajo dneve tudi ljudje okrog nas, ki nas spodbujajo in pomagajo, da razvijamo svoje darove in talente.
V torek, 21. 3. se je na prireditvi Pozdrav pomladi predstavil tudi naš zborček. Zapeli smo dve pesmi, in sicer Kekčevo pesem (Kajetan Kovič) in Nagajivo pomlad (Lojze Kranjčan). Obe pesmi nas je spremeljala s klavirjem učenka Karin Lekan. Kekčevo pesem smo popestrilo s solo petjem Urbana Seljaka, Nagajivo pomlad, pa so popestirle tri miške, ki so v pesmici hude na sonce in oblake. Na prireditvi so se predtavili tudi učenci naše šole s petjem, pesmijo in plesom.
Hvala  otrokom za lepo prepevanje in seveda vsem staršem, ker ste sodelovali z nami. Hvala.

Mirjam in Urška


 PEVSKI ZBOR JE ZAPEL TUDI V MEDGENERACIJSKEM CENTRU GABER

 

 

 

 

 

Zapeli  smo kar nekaj pesmi. Ugalsili smo se s kratko pesmico Psiček nima repa več, nato pa so sledile Pesem o megli, Dežek pada, Sneženi mož, Čuden možic, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Kekčevo pesem in Nagajivo pomlad. Na koncu pa smo vsi skupaj, vključno z poslušalci zapeli vsem poznano pesem Mi se imamo radi.


OBISKALA NAS JE EKIPA RTV SLO

V torek, 14. 3. 2017, nas je obiskala radijska ekipa RTV SLO. Otroci, ki obiskujejo pevski zbor (Modri polhki, Rdeči polhki, Cicibančki) smo zapeli ob spremljanju prečne flavte Kekčevo pesem in Nagajivo pomlad. Na flavto nas je spremljala Manja Starc.

Gospa Alja, ki nas je obiskala in nas tudi posnela je z nami vzpostavila prijeten klepet, tako, da smo se v njeni družbi počutili zelo prijetno.

Današnji posnetek bo predvajan na Radiu SLO 1, v soboto, 25.3.2017, med 8.05 in 9.00 uro, v okviru oddaje Radijski ringaraja, ki je na sporedu vsako soboto.

Lepo vabljeni k poslušanju.


Pevski zbor je bil povabljen na otvoritev Youth Hostla Ars Viva.

Tukaj si lahko ogledate kulturni program.
Povezava do spletne strani Ars Viva.
Pevski zbor je zapel 3 pesmi, in sicer Dežek pada, Sneženi mož in Kekčevo pesem. Slednjo je z igranjem na prečno flavto popestrila Manja Starc.

Nekaj utrinkov iz nastopa.


 

PEVSKI ZBOR

Pevski zbor se je predstavil vsem otrokom iz vrtca in otrokom, ki obiskujejo Cicibanove urice. Zapeli smo jim kar nekaj pesmic (Pesem o megli, Dežek pada, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Sneženi mož, Čuden možic, Kekčevo pesem in pesmico s katero se navadno upevamo Psiček nima repa več. Otroci so pogumno nastopili pred občinstvom. Med drugim so se trije otroci opogumili in zapeli solo. Po pevsekem zboru je še vsaka skupina iz občinstva zapela eno pesem.

Mirjam Štefančič, Urška Lah

Obvestilo o pojavu uši

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tradic.slov.zajtrkVseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani.

Po jutru se dan pozna. Le kdo ne pozna tega pregovora? Otrokom je treba predstaviti, kako sta v današnjem času pomembna zajtrk in predvsem uživanje hrane, pridelane v Sloveniji, da bodo spoznali pomen kmeta kot pridelovalca hrane, in čebele, ki je tesno povezana s kmetijstvom in pridelavo hrane: najpomembnejša naloga čebele je opraševanje, saj s tem pomembno vpliva na pridelavo hrane za ljudi in živali, na pridobivanje različnih industrijskih surovin, pa tudi na človekovo zdravje in druge življenjske dejavnike.

Tudi “Oranžni polhki” smo se z veseljem pridružili Tradicionalnem slovenskem zajtrku. Na mizi so nas pričakali pvc-kozarčki s kravico, iz katerih smo pili mleko. Na izbiro smo imeli več vrst kruha (ajdov, pirin, bel in polbel kruh), maslo in med. Praznični zajtrk je pričarala tudi svetloba prižganih svečk.