Oglasna deska

ZAKLJUČNA PRIREDITEV VRTCA

Pomlad ni samo rumeno sonce,
pomlad ni samo bel zvonček, ki se prebudi na travniku,
pomlad ni samo nežen veter, ki nas boža.
Pomlad je otrok, ki z razprtimi rokami objame svet in reče:
To sem jaz, tvoj otrok. Poglej me in videl boš vse poti, ki vodijo k sreči.

PEVSKI ZBOR JE NASTOPIL NA ŠOLSKI PRIREDITVI “S PESMIJO NA POČITNICE”

V šolski telovadnici se vsako leto predstavijo vsi zbori iz šole in seveda tudi zborček iz vrtca. Vsako leto z našimi nežnimi glasovi prijetno otvorimo prireditev in tudi letos je bilo tako. Zapeli smo tri pesmice, Bitenčevega Domišljavega želodka, ljudsko Polževa snubitev in Bitenčevo Mamica moja. Tudi tokrat smo zapeli v naših novih majčkah, ki so oder spremenile v pravi cvetoč travnik.

Sedaj pa se za pevski zbor začnejo prave počitnice. Pevski zbor odhaja iz vrtca in se septembra seli v šolske klopi.


 

NEPRIČAKOVANI OBISK PISATELJICE

ANJE ŠTEFAN

Pisateljica, pesnica in pravljičarka Anja Štefan je popestrila prireditev ob zaključku bralne značke v šoli. Prijetne,, pravljične trenutke je podelila tudi Vijoličnim, Rdečim in Modrim polhkom. Poslušali smo pesmice, uganke in tudi miceno, miceno zgodbico.

Kako prijetno je bilo poslušati Anjo Štefan. Upajmo, da nas še kdaj obišče in nas odpelje v pravljični svet.


PEVSKI ZBOR JE ZAPEL TUDI NA PRIREDITVI “ČEBELE NAŠIM VNUKOM OHRANJAJO PLANET”

Pevski zbor je otvoril prireditev ob Svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20.5 in v sodelovanju z Društvom upokojencev Loška dolina, čebelarskim društvom Loška dolina ter naše osnovne šole. Prireditev smo otvorili s pesmijo Mi smo polhki,katero nas je sprmlajala Alja Intihar, kmalu pa je sledila tudi Slakove pesem Čebelar, katero smo zapeli ob prijetnih zvokih Žigove harmonike. Na prireditvi smo prvič zapeli v novih majčkah, na katerih je logotip našega vrtca. Omenjene majice so na tej prireditvi poskrbele za enotnost celotnega zborčka.

Pevčkom se zahvaljujeva za petje, Žigu in Alji pa za čudovito spremljanje našega prepevanja. Oba, s tem, ko nas spremljata, popestrita oziroma obogatita naše prepevanje.

Zborovodkinji Urška in Mirjam


PEVSKI ZBOR JE SVOJIM BLIŽNJIM PRIPRAVIL PRAVI KONCERT

Sreda 15.5.2019 je bila za pevčke v pevskem zboru nekaj posebnega. Komaj smo pričakali 17.00 uro, ko smo se dobili v šolski likovni učilnici, kjer smo za svoje starše, brate, sestre, babice, dedke in ostale pripravili koncert. Predstavili smo čisto vse pesmi, ki smo se jih naučili letos.

Na pianinu nas je spremljala devetošolka Alja Intihar, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. Koncert pa sta prijetno popestrila brata Sterle, saj sta nas spremljala kar na tri inštrumente. Žiga nas je spremljal s harmoniko in električno klaviaturo, brat Luka pa s bas kitaro. Zopet je odmevala Slakova pesem Čebelar. Na koncu koncerta smo zapeli pa našo najlepšo in najbolj čutno pesem Mamica moja in se po prepevanju vsi stisnili v varni objem mamic.

Pevski zbor ima do nastopa “S pesmijo na počitnice” pevske počitnice.


NOČ BRANJA V VRTCU

Kaj v lončku skrivnostnega diši?
Le kdo Vidku srajčico šivati hiti?
Komu se v temi svetijo oči?
Zakaj se tale čarovnica tako veseli?
Od kje ta dva slona sta prišla?

Da na vsa vprašanja odgovore bi dobili,
smo v torek, 23. 4. 2019,
na Noči branja vrata domišljije odklenili.

PEVSKI ZBOR JE NASTOPIL V MEDGENERACIJSKEM CENTRU GABER

Pevski zbor je obiskovalcem Medgeneracijskega centra polepšal sredo pred Veliko nočjo. Vsi so nas sprejeli z nasmeškom na obrazu in se nam občasno pridružili pri petju.


                       Na sejmu Altermed zelo uspešni smo bili,                z dobro voljo in prijazno besedo si
ZLATO PRIZNANJE
zaslužili.


DOBRODELNA PRIREDITEV “POZDRAV POMLADI”

Pevski zbor je pomlad pozdravil z dvema pesmima, in sicer z Domišljavim želodkom in Balončkom in sončkom. Otroci so se izredno potrudili, saj je bilo njihovo prepevanje suvereno,ubrano, glasno in iskrivo. Hvala otroci!


SEJEM ALTERMED

Naše prelepe kraje v jeseni narava je obdarila,
nam sadja, orehov veliko natrosila.
Ponosni na to,
da iz vrta naravnost v kuhinjo odhitimo,
shranjevati, sušiti, peči možnost dobimo,
smo v šoli in vrtcu se odločili,
da sejma Altermed se bomo udeležili.

Z obiskovalci o pomembnosti doma pridelane hrane smo govorili,
tudi na prenos znanja in ozaveščanja mlajših nismo pozabili,
jim domače dobrote ponudili
in z lepo mislijo v naše čudovite kraje povabili.


Vabilo na predavanje

Spoštovani starši

V torek, 19. 2. 2019, ob 17. uri vas vabimo na predavanje Marka Juhanta na temo: Otrok ali le učenec – kaj otrokom pomaga do uspeha in občutka sreče v življenju? 
Predavanje  bo v jedilnici osnovne šole.

Lep pozdrav                                                                                                  Ravnateljica
Sonja Jozelj

PEVSKI ZBOR JE IMEL ČAJANKO

V Domu starejših občanov v Cerknici, smo dobili pozornost, in sicer Slivniški čaj, ki ga oskrbovanci doma sami naberejo in posušijo v poletnih mesecih. Zborovodkinji sta nam skuhali slivniški čaj, pripravili piškote in lepe skodelice in tako se je naša čajanka lahko začela. Posladkali smo se z najboljšim čajem v najlepših skodelicah in najboljšimi piškoti.

Ogledali smo si tudi vse fotografije iz nastopa v domu in poslušali radijski posnetek našega prepevanja. Nekaterim otrokom je po licu spolzela kar kakšna solzica sreče.

Komentarji pevčkov: “A to smo točno mi?” “Pa saj ne morem verjet, da smo tako lepo peli” “Pa, prav mene je slišat”.

Pevski zbor gre s polno paro naprej, saj se pripravljamo na naš naslednji nastop, ki se bo zgodil na prvi pomladanski dan.


 NASTOP V DOMU STAREJŠIH OBČANOV CERKNICA

Povezava do spletne strani Doma starejših občanov Cerknica

Pevski zbor v Deosu

Pevski zbor se je v sredo 30.1.2019 z avtobusom odpeljal v Cerknico, v Dom starejših občanov, kjer smo imeli nastop. Starostnikom smo polepšali dan in rojstne dneve oskrbovancev, ki v mesecu januarju praznujejo svoj rojstni dan.

Največkrat začnemo naše vaje z bansom Zaplesati z ……… in tak je bil tudi naš začetek. V nadaljevanju smo se predstavili s himno vrtca Mi smo polhki in razigrano pesmico Domišljavi želodek, ki se je  želel naučiti veliko stvari. Na sintisajzer nas bo spremljala devetošolka Alja Intihar.  Zima nas je obiskala, zato smo zapeli pesmi Ko je zima in Škrip, škrip, škrip, s katero smo slavljencem in oskrbovancem narisali zimsko idilo. Nismo pozabili na pesem Čebelar, katero nas je spremljal petošolec Žiga Sterle. Ko pa so se harmonikaševi prsti ogreli, smo zapeli pesem Mi se imamo radi ob hkratni spremljavi Žige in njegovega brata Luka.

Na koncu pa smo slavljence obdarili z našimi čestitkami, ki so jih izdelali pevčki. Otroci so brez težav stopili do slavljenca, mu izročili voščilnico in jim tudi segli v roko.

Mirjam in Urška sva zelo ponosni na vse pevčke, saj so se potrudili po svojih najboljših močeh in oskrbovancem doma polepšali praznični dan.

Še posebno se zahvaljujeva vsem trem inštrumentalistom, in sicer pianistki Alji, harmonikašu Žigu in bas kitaristu Luku.

Vsi že komaj čakamo prvi pomladanski dan in naš naslednji nastop.


RADIJSKI RINGARAJA

Kdor je zamudil oddajo RADIJSKI RINGARAJA, jo lahko posluša na naslednji povezavi. Prva pesem je od 3.45 minute naprej, drugo pesem pa lahko poslušate od 40.00 minute naprej.

RADIJSKI RINGARAJA – PEVSKI ZBOR VRTCA POLHEK

ali

RADIJSKI RINGARAJA


SNEMANJE  – PEVSKI ZBOR

Obiskala nas je novinarka Alja Verbole iz Radija Slovenija 1. Pevski zbor je zapel dve pesmi, in sicer našo himno Mi smo polhki in pesem Ko je zima. Predvajanje posnetka bo po radiu, in sicer RADIO SLOVENIJA 1,  v okviru oddaje “RADIJSKI RINGARAJA”, ki bo v soboto, 26. 1. 2019 ob 8.05.

V soboto 26. 1. 2019 zjutraj pa se le spomnite, vklopite radio in poslušajte naše pevčke, kako so ubrano zapeli obe pesmi.


PRAZNIČNO KOSILO

V petek, 21.12.2018, so nam vzgojiteljice pripravile praznično kosilo. Po jedilnici so odzvanjale praznične pesmi, na mizi pa je otroke pričakal praznični pogrinjek.

Vsem skupaj želimo zdravo, srečno, nasmejano, poskočno, smešno, zadovoljno, iskrivo, srečno novo leto 2019.


NASTOP PEVSKEGA ZBORA

Pevski zbor vrtca je popestril praznično prireditev za upokojence vrtca in šole. Pri prepevanju so nam priskočili na pomoč harmonikaš Žiga Sterle, bas kitarist Luka Sterle in pianistka Alja Intihar.

Zahvaljujemo se pevčkom in inštrumentalistom, saj so z njihovim sodelovanjem pripomogli, da je bila prireditev še prijetnejša in čarobnejša.


Spoštovani starši

Obveščamo vas, da so se vrtcu zopet pojavile uši.  Za boljše počutje vseh otrok vas prosimo, da otrokom pregledate lasišče in ustrezno ukrepate. Uši je  potrebno čim prej zatreti.

Vse o tej nadlegi, to je prepoznavanju uši, pregledu lasišča in morebitnem ukrepanju, lahko preberete na: http://img.ivz.si/janez/1066-1772.pdf.

Hvala

 

Vseslovenski projekt

Tradicionalni slovenski zajtrk

Sliki povzeti iz spletne strani:  http://tradicionalni-zajtrk.si/

Danes smo se sladkali z domačimi dobrotami in zajtrkovali:
– med, ki so ga donirali naši čebelarji iz Čebelarskega društva,
– maslo Mlekarne Krepko,
– jabolka slovenskega porekla,
– domače mleko s kmetije Mlakar iz Iga vasi,
– in sveže pečeni kruh, ki ga je speklo Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice.

Zahvala tudi Čebelarskemu društvu iz Loške doline, ki je poskrbel za donacijo medu in prikaz čebelarstva.

Pevski zbor Vrtca Polhek je zapel pesem Čebelar (Lojze Slak) Na harmoniko nas je spremljal naš petošolec Žiga Sterle.

Posnetek si lahko ogledate na povezavi: Čebelar, Vrtec Polhek, 2018

 Predstavitev čebelarstva


Kulturni projekt Ustvarjamo v galeriji

Oddelek Modrih polhkov se je udeležil delavnice Ustvarjajmo v galeriji na razstavi ilustracij Karmen Bajec.                                                                                                                                                Otroci so se spoznali z glasbeno skupino Frodo and The Suzukies, ki jim je priredila krajši koncert. Spoznavali so glasbila iz različnih koncev sveta in na njih tudi zaigrali.

Ob ogledu ilustracij pa so se otroci vpletali v delavnico, kjer so preverjali svoje povezovanje med sliko, besedo in zvokom.

Hvala ga. Karmen Bajec in skupini Frodo and The Suzukies za čutno preživeto dopoldne.

Projekt je sofinancirala Občina Loška dolina.

SVETOVNI DAN HRANE

16. oktobra 1945 je bila v okviru Združenih narodov ustanovljena svetovna organizacija za prehrano in kmetijstvo, zato na današnji dan obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE. Že od leta 1979 je namen tega praznovanja povečati zavedanje o svetovnih prehrambenih problemih in spodbuditi boj proti lakoti ter revščini.

Svetovni dnevi hrane nas spremljajo že 37 let in počasi spreminjamo naše dojemanje hrane in oskrbe z njo. Tema letošnjega svetovnega dneva poteka pod sloganom, ki pravi »Naša dela so naša prihodnost«.

Svetovni dan hrane nam ponuja priložnost za razmislek, da se poudari stisko več kot 820 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu in več kot četrtino svetovnega prebivalstva, ki je prekomerno hranjenih.
V Sloveniji problema kronične lakote ni, se pa strokovnjaki intenzivno ukvarjajo s tem, kako odpraviti posledice neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti oziroma posledične učinke nezdravega življenjskega sloga.

Vsako leto se tega dne tudi na naši šoli spomnimo na prav poseben način. Letos smo bili deležni  degustacije z dvema vrstama bučne marmelade.

Sladka marmelada,
usta jo imajo rada,
dobro prime se na kruh,
ni pomembno,
tudi če je malo suh,
v palačinko je zavita,
z njo baha se vsaka pita,
a želodcu važno je,
da so jutra sita.

Učenci izbirnega predmeta SPH iz 7. razreda so za nas pridno kuhali bučno marmelado. Povabili so nas, da obiščemo stojnico. Z veseljem smo se Oranžni, Vijolični in Rdeči polhki odpravili na nižjo stopnjo in bili deležni zelenjavno sladke pogostitve.

Hvala učiteljici Hejdi, Tatjani in učenkama

Dejavnosti ob tednu otroka (1. do 5. oktober):

PONEDELJEK: CICIKROS

TOREK: POLIGON V PROSTORIH VRTCA

 

  • SREDA: PRAVLJIČNI DAN Z BRALNIMI MINUTKAMI

    V večnamenskem prostoru so potekale bralne minutke, po oddelkih smo vzgojiteljice brale pravljice in tudi pred počitkom smo doživeli prijetno pravljično uro z “Veliko škatlo čokoladnih bonbonov”.

ČETRTEK: SPREHOD

Rdeči polhki smo povabilo Modre polhke v naš gozdiček. Na poti so naš čakale uganke in bogato obarvana narava.  Kako zanimivo igro so iz odpadlih vej razvili otroci.

Rdeči polhki so pod  njihovim drevesom (pod lipo) predstavili glasbeno dramatizacijo Glasbeni orkester.

PETEK: DAN ODPRTIH VRAT

OBISKALI SO NAS STARŠI, STARI STARŠI, BRATCI, SESTRICE, TETE, STRICI IN ŠE KDO. PREŽIVELI SMO PRIJETNE SKUPNE TRENUTKE.

 

 

(Skupno 805 obiskov, današnjih obiskov 1)