Oglasna deska

NASTOP PEVSKEGA ZBORA

Pevski zbor vrtca je popestril praznično prireditev za upokojence vrtca in šole. Pri prepevanju so nam priskočili na pomoč harmonikaš Žiga Sterle, bas kitarist Luka Sterle in pianistka Alja Intihar.

Zahvaljujemo se pevčkom in inštrumentalistom, saj so z njihovim sodelovanjem pripomogli, da je bila prireditev še prijetnejša in čarobnejša.


Spoštovani starši

Obveščamo vas, da so se vrtcu zopet pojavile uši.  Za boljše počutje vseh otrok vas prosimo, da otrokom pregledate lasišče in ustrezno ukrepate. Uši je  potrebno čim prej zatreti.

Vse o tej nadlegi, to je prepoznavanju uši, pregledu lasišča in morebitnem ukrepanju, lahko preberete na: http://img.ivz.si/janez/1066-1772.pdf.

Hvala

 

Vseslovenski projekt

Tradicionalni slovenski zajtrk

Sliki povzeti iz spletne strani:  http://tradicionalni-zajtrk.si/

Danes smo se sladkali z domačimi dobrotami in zajtrkovali:
– med, ki so ga donirali naši čebelarji iz Čebelarskega društva,
– maslo Mlekarne Krepko,
– jabolka slovenskega porekla,
– domače mleko s kmetije Mlakar iz Iga vasi,
– in sveže pečeni kruh, ki ga je speklo Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice.

Zahvala tudi Čebelarskemu društvu iz Loške doline, ki je poskrbel za donacijo medu in prikaz čebelarstva.

Pevski zbor Vrtca Polhek je zapel pesem Čebelar (Lojze Slak) Na harmoniko nas je spremljal naš petošolec Žiga Sterle.

Posnetek si lahko ogledate na povezavi: Čebelar, Vrtec Polhek, 2018

 Predstavitev čebelarstva


Kulturni projekt Ustvarjamo v galeriji

Oddelek Modrih polhkov se je udeležil delavnice Ustvarjajmo v galeriji na razstavi ilustracij Karmen Bajec.                                                                                                                                                Otroci so se spoznali z glasbeno skupino Frodo and The Suzukies, ki jim je priredila krajši koncert. Spoznavali so glasbila iz različnih koncev sveta in na njih tudi zaigrali.

Ob ogledu ilustracij pa so se otroci vpletali v delavnico, kjer so preverjali svoje povezovanje med sliko, besedo in zvokom.

Hvala ga. Karmen Bajec in skupini Frodo and The Suzukies za čutno preživeto dopoldne.

Projekt je sofinancirala Občina Loška dolina.

SVETOVNI DAN HRANE

16. oktobra 1945 je bila v okviru Združenih narodov ustanovljena svetovna organizacija za prehrano in kmetijstvo, zato na današnji dan obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE. Že od leta 1979 je namen tega praznovanja povečati zavedanje o svetovnih prehrambenih problemih in spodbuditi boj proti lakoti ter revščini.

Svetovni dnevi hrane nas spremljajo že 37 let in počasi spreminjamo naše dojemanje hrane in oskrbe z njo. Tema letošnjega svetovnega dneva poteka pod sloganom, ki pravi »Naša dela so naša prihodnost«.

Svetovni dan hrane nam ponuja priložnost za razmislek, da se poudari stisko več kot 820 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu in več kot četrtino svetovnega prebivalstva, ki je prekomerno hranjenih.
V Sloveniji problema kronične lakote ni, se pa strokovnjaki intenzivno ukvarjajo s tem, kako odpraviti posledice neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti oziroma posledične učinke nezdravega življenjskega sloga.

Vsako leto se tega dne tudi na naši šoli spomnimo na prav poseben način. Letos smo bili deležni  degustacije z dvema vrstama bučne marmelade.

Sladka marmelada,
usta jo imajo rada,
dobro prime se na kruh,
ni pomembno,
tudi če je malo suh,
v palačinko je zavita,
z njo baha se vsaka pita,
a želodcu važno je,
da so jutra sita.

Učenci izbirnega predmeta SPH iz 7. razreda so za nas pridno kuhali bučno marmelado. Povabili so nas, da obiščemo stojnico. Z veseljem smo se Oranžni, Vijolični in Rdeči polhki odpravili na nižjo stopnjo in bili deležni zelenjavno sladke pogostitve.

Hvala učiteljici Hejdi, Tatjani in učenkama

Dejavnosti ob tednu otroka (1. do 5. oktober):

PONEDELJEK: CICIKROS

TOREK: POLIGON V PROSTORIH VRTCA

 

  • SREDA: PRAVLJIČNI DAN Z BRALNIMI MINUTKAMI

    V večnamenskem prostoru so potekale bralne minutke, po oddelkih smo vzgojiteljice brale pravljice in tudi pred počitkom smo doživeli prijetno pravljično uro z “Veliko škatlo čokoladnih bonbonov”.

ČETRTEK: SPREHOD

Rdeči polhki smo povabilo Modre polhke v naš gozdiček. Na poti so naš čakale uganke in bogato obarvana narava.  Kako zanimivo igro so iz odpadlih vej razvili otroci.

Rdeči polhki so pod  njihovim drevesom (pod lipo) predstavili glasbeno dramatizacijo Glasbeni orkester.

PETEK: DAN ODPRTIH VRAT

OBISKALI SO NAS STARŠI, STARI STARŠI, BRATCI, SESTRICE, TETE, STRICI IN ŠE KDO. PREŽIVELI SMO PRIJETNE SKUPNE TRENUTKE.