Oglasna deska

ZAKLJUČNA PRIREDITEV “S PESMIJO NA POČITNICE”

Prvi četrtek v junijo smo se v šoslki telovadnici zbrali vsi zbori iz vrtca in šole. Vsak zbor se je predstavil s 3 pesmimi. Mi smo vsem obiskovalcem predstavili 2 ljudski pesmi, in sicer Vremenska poročila in Pesem o sinici, ter pesem Poj z menoj.

Zdaj pa se pevski zbor res poslavlja in se z veseljem odpravlja na pevske počitnice.

Urška in Mirjam


Zaključna prireditev Vrtca POLHEK  – VESELJE

Kaj je veselje ?  Prijetna vznemirjenost, ki se izraža v smehu, petju, živahnosti…                               Vse to smo želeli na zaključni prireditvi pričarati našim staršem.                                                           Poglejte, ali nam je uspelo.

 

Povabljeni smo bili, da zapojemo na otvoritvi prenovljene trgovine. Vabilu smo se z veseljem odzvali. Zapeli smo tri pesmi. Začeli smo z ljudsko pesmijo Pesem o sinici, nadaljevali z Vremenskimi poročili, zaključili pa smo s pesmijo Čebelar, katero je popestril z igranjem na harmoniko četrtošolec Žiga Sterle.

Čebelar: Lojze Slak, spremlja Žiga Sterle

Fotografije in posnetek: Mario Žnidaršič

PEVSKI ZBOR JE IMEL ZAKLJUČNI NASTOP

Zadnji torek v aprilu, smo otroci, zborovodkinji Mirjam in Urška povabili starše, sorodnike, bratce, sestrice pevčkov na naš zaključni nastop. Predstavili smo se z vsemi pesmimi, ki smo se jih naučili letos. Začeli smo s Snežakom, nadaljevali z ljudsko pesmijo Pesem o sinici, ljudsko pesmijo Vremenska poročila, Dobro jutro sonce, Poslušam kovača, Piko Nogavičko, Čebelarjem, Poj z menoj in z bansom Lubenica, s katerim smo se tekom celega šolskega leta ogrevali in uglaševali.

Vse pesmi  razen Čebelarja nas je spremljala pianistka Karin Lekan. Pesem Čebelar pa nas je spremljal Žiga Sterle.

Obema se iz vsega srca zahvaljujemo za celoletno spremljanje na vseh prireditvah oziroma nastopih in seveda tudi na vseh vajah, ki smo jih imeli pred nastopi.

Naš nastop pa smo popestrili z igranjem na različne inštrumente. Sestrice in bratci pevčkov, ki  se učijo v glasbeni šoli kakšen inštrument, so se s svojim inštrumentom predstavili vsem obiskovalcem. Tudi vsem inštumentalistom se iskreno zahvaljujemo.

Pevski zbor odhaja na pevske počitnice, junija pa bomo zaključili naše prepevanje na zaključni prireditvi S pesmijo na počitnice, kjer se predstavijo vsi zbori naše šole in vrtca.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in nas prišli poslušat in spodbujat.

Urška in Mirjam


_________________________________________________________________

PEVSKI ZBOR JE IMEL NASTOP V MEDGENERACIJSKEM CENTRU

Na aprilski torek smo se z dežniki odpravili v Medgeneracijski center, kjer nas je pričakalo nekaj zavzetih poslušalcev. Razveselili so se našega obiska. Sneg opazujemo sedaj samo še na Snežniku in veseli smo da se je zima od nas končno poslovila, a  kljub temu smo začeli nastop s prepevanjem pesmice Sneženi mož, nato pa smo zapeli še vse ostale pesmi, ki smo se jih naučili v tem letu (Pesem o sinici, Vremenska poročila, Dobro jutro, Čebelar, Pika Nogavička, Poslušam kovača, Poj z menoj.

Sledil je bans Lubenica, kjer smo vse poslušalce povabili, da se nam lahko pridružijo pri prepevanju in ponazarjanju besedila pesmi.

Predno smo se poslovili od vseh obiskovalcev smo naredili še gasilsko sliko.

 


PUST 2018

Pustni ples in predstavitev maškar iz skupine Modrih, Rdečih in Vijoličnih polhkov. 

Našemil se je tudi semafor, saj  so bile na njem namesto zelene, oranžne in rdeče barve, modra, rdeča in vijolična. Razvozlajte uganko: Zakaj se je našemil semafor ??????


PEVSKI ZBOR JE IMEL ČAJANKO

Po končanem prepevanju so nas starostniki obdarili s pozornostjo, kjer je bil slivniški čaj iz bezgovega cvetja, mete in lipovega cvetja.

Naše vaje so se zato spremenile v pevsko čajanko. kjer smo se greli, sladkali z okusnim čajem, piškoti in grisini. O tem kako je bil dober čaja pripoveduje naslednji stavek. Ni ga bilo pevca, ki bi spil samo eno skodelico čaja. Kar naprej je bilo slišati: “Prosim, še čaja.”


PEVSKI ZBOR JE IMEL NASTOP V DOMU STAREJŠIH OBČANOV V CERKNICI

Povezava do spletne strani Doma starejših občanov Cerknica – DEOS

Zadnji januarski dan se je pevski zbor  z avtobusom odpravil v Cerknico, v Dom starejših občanov Cerknica. Oskrbovancem doma smo popestrili in obogatili njihove rojsnte dneve. Vsak konec meseca namreč praznujejo rojstne dni tistih, ki so praznovali v iztekajočem se mesecu. Na prireditev je prišlo 5 slavljencev in polna jedilnica ostalih oskrbovancev, ki so z nasmeški na obrazih spremljali naš nastop.

Najprej smo se jim predstavili z bansom Lubenica. Nato smo zapeli pesmi SNEŽAK, PESEM O SINICI IN PIKO NOGAVIČKO. Vse tri pesmi nas je na sintesajzer spremljala, naša devetošolka Karin Lekan, ki je nato zaigrala še instrumentalno skladbo Reka teče v vas. Nato pa smo starostnikom zapeli še pesem Čebelar, katero nas je spremljal s harmoniko, naš četrtošlec Žiga Sterle. Žiga je nato zaigral še kar nekaj instrumentalnih skladb, s katerimi smo zaključili naš nastop. Slavljenci in ostali gledalci so se na koncu posladkali s torto, mi pa smo se polni vtisov vrnili nazaj v vrtec.

Pianistka Karin Lekan in harmonikaš Žiga Sterle

Podeljevanje čestitk in pogostitev ter odpiranje darila.

Starost vedno obogati človeka z izkušnjami, lepimi spomini, bogatimi sporočili o življenju, ki jih nato lahko raztrosiš oziroma podeliš mladim. Želimo si, da modrosti starejše generacije, bogate izkušnje, spomine raztrosite tako kot regratova lučka svoja semena.


OBISKALA NAS JE MATEJA REŽEK IZ CENTRA ZA KAKOVOST V VZGOJI IN IZBRAŽEVANJU in cel dan preživela v našem vrtcu.

V povezavi so strnjeni njeni vtisi in nekaj fotografiji.

Vtisi Mateje Režek objavljeni na Facebooku.

Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju, Mateja Režek


Skavti so tudi v vrtec prinesli Luč miru iz Betlehema

Predstava za vse predšolske otroke v Loški dolini in obisk Dedka Mraza

raza

Poslovni čas vrtca

V skladu z 21. členom Zakona o vrtcih je v letnem delovnem načrtu vrtca za šol. leto 2017/18 določen poslovni čas vrtca od 5.30 do 15.45.

Na podlagi analize ankete in potreb staršev po poslovnem času vrtca od ponedeljka, 18. 12. 2017, spreminjamo poslovni čas, in sicer od 5.30 do 16.00.

 

PEVSKI ZBOR JE IMEL PRVI NASTOP

Nastopili smo na prireditvi, kjer naše bivše učitelje in vzgojitelj presenetimo s kratkim programom in jih razveselimo z majhno pozornostjo. Naš zborček je zapel 3 pesmi. Pesmi Pika Nogavička in Delamo snežaka nas je na sintesajzer spremljala devetošolka Karin Lekan. Pesem Čebelar pa smo zapeli ob spremljavi harmonikaša Žiga Sterleta. Obeba inštrumentalistoma se zahvaljujemo, saj sta obogatila naše prepevanje.

Zborovodkinji Urška Lah in Mirjam Štefančič


Akademska slikarka Karmen Bajec s sodelavci  je skupino Morih polhkov povabila na veččutno vodstvo po razstavi ilustracij Ane Razpotnik Donati ob 150-letnici rojstva Frana Milčinskega.

Razstava je na ogled v občinski knjižnici v Starem trgu. Ponuja nam vodstvo iz zornega kota veččutnih avtobiografskih reakcij, pri čemer so obiskovalci aktivno udeleženi in dojemajo razstavo preko vseh čutil.

Modri polhki, Karmen Kandare in Zlatka H. Mlakar se zahvaljujemo gospe Karmen Bajec za organizacijo čutne predstavitve.


16. oktober – SVETOVNI DAN HRANE

Svetovni dan hrane nam ponuja priložnost, da se poudari stisko več kot 900 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu in več kot milijardo ljudi, ki je prekomerno hranjenih.

V Sloveniji problema kronične lakote ni, se pa strokovnjaki intenzivno ukvarjajo s tem, kako odpraviti posledice neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti.

Vrtec in šola imata veliko vlogo pri razvijanju zavesti o zdravi prehrani, kulturi prehranjevanja in odgovornega odnosa do svojega zdravja.

V ta namen smo v šolski avli postavili stojnico na kateri smo predstavljali mlečne izdelke lokalne kmetije Mihelčič. Otroci iz vrtca in učenci so razmišljali o zdravem prehranjevanju, razmišljali o vzrokih za lakoto in o tem, da del hrane lahko pridelamo tudi doma.

Na stojnici pa so poizkusili dobrote, ki nam jih ponuja kmetija Mihelčič.

TEDEN OTROKA – Povabimo sonce v vrtec

Dejavnosti ob tednu otroka   

 

 

 

PONEDELJEK: Obisk sonca

TOREK: Sončne delavnice

SREDA: Cicikros

V sodelovanju s Športnim društvom Nadlesk smo organizirali Cicikros. Povabili smo tudi otroke iz vrtca Nova vas in se pomerili v teku. Vsi smo bili zmagovalci.                                                       Hvala Športnemu društvu Nadlesk za lepo športno doživetje.

ČETRTEK: Pohod v neznano

Vijolični in Modri polhki smo se kljub neobetavnemu vremenu odpravili na pohod “čez drn in strn”. V gozdu smo se ves čas spotikali ob gobe, poslušali šumenje listja, brnenje motork, vetra in se vrnili v vrtec s prijetnimi doživetiji, ki smo jih bili deležni v naravi.

PETEK: Dan odprtih vrat

 


 

Obvestilo o pojavu uši

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::