Oglasna deska

16. oktober – SVETOVNI DAN HRANE

Svetovni dan hrane nam ponuja priložnost, da se poudari stisko več kot 900 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu in več kot milijardo ljudi, ki je prekomerno hranjenih.

V Sloveniji problema kronične lakote ni, se pa strokovnjaki intenzivno ukvarjajo s tem, kako odpraviti posledice neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti.

Vrtec in šola imata veliko vlogo pri razvijanju zavesti o zdravi prehrani, kulturi prehranjevanja in odgovornega odnosa do svojega zdravja.

V ta namen smo v šolski avli postavili stojnico na kateri smo predstavljali mlečne izdelke lokalne kmetije Mihelčič. Otroci iz vrtca in učenci so razmišljali o zdravem prehranjevanju, razmišljali o vzrokih za lakoto in o tem, da del hrane lahko pridelamo tudi doma.

Na stojnici pa so poizkusili dobrote, ki nam jih ponuja kmetija Mihelčič.

TEDEN OTROKA – Povabimo sonce v vrtec

Dejavnosti ob tednu otroka   

 

 

 

PONEDELJEK: Obisk sonca

TOREK: Sončne delavnice

SREDA: Cicikros

V sodelovanju s Športnim društvom Nadlesk smo organizirali Cicikros. Povabili smo tudi otroke iz vrtca Nova vas in se pomerili v teku. Vsi smo bili zmagovalci.                                                       Hvala Športnemu društvu Nadlesk za lepo športno doživetje.

ČETRTEK: Pohod v neznano

Vijolični in Modri polhki smo se kljub neobetavnemu vremenu odpravili na pohod “čez drn in strn”. V gozdu smo se ves čas spotikali ob gobe, poslušali šumenje listja, brnenje motork, vetra in se vrnili v vrtec s prijetnimi doživetiji, ki smo jih bili deležni v naravi.

PETEK: Dan odprtih vrat

 


 

Obvestilo o pojavu uši

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::