Rumeni polhki

OBISKALA NAS JE MUCA COPATARICA

Že v mesecu decembru nas je obiskala zelo zanimiva in nenavadna muca, z imenom Muca Copatarica. Zelo smo se je razveselili in jo lepo pozdravili. Videla je, da že veliko znamo, med drugim tudi pospraviti svoje copate. Povabila nas je v svojo hiško in nam pomagala urediti naše copate. Pospravili smo jih vsak v svojo luknjico in obljubili muci, da se bomo tako potrudili vsak dan.

 

Muca Maca in muc Tom

Muca Maca je v skupino vstopila zelo tiho in neopazno. Otroci so jo vzljubili in vzeli za svojo. Tudi muca je kmalu ugotovila, da so otroci zelo prijazni do nje, zato se je odločila da ostane pri njih. Muca Maca  nadaljuje delo Muce Copatarice, ki je bila v skupini Rumenih polhkov in je v času uvajalnega obdobja otroke naučila pospravljati copate. Muca Maca otroke sedaj spremlja na vsakem koraku pri dnevni rutini, igri ter načrtovanih dejavnostih.

Ker imajo otroci svojo lutko Maco zelo radi, smo se skupaj v oddelku odločili, da ji priskrbimo še prijatelja, ki ji bo pomagal, se z njo igral ter skupaj z njo razveseljeval Rumene polhke. V skupino je tako prišel še Macin prijatelj Tom.

 Muca Maca pri igri

Muca Maca se otrokom zelo rada pridruži pri igri. Otroci se z njo pogovarjajo, ji dovolijo, da jim svetuje ter izražajo željo po njeni pomoči in sodelovanju. Želijo si njene družbe, zato jim je muca vedno na razpolago.

    Muca Maca pri počitku

Muca Maca otroke pospremi na ležalnike, ko ležejo k počitku. Razdeli jim dude, jih poboža, pogrne z odejo, stisne ter jih z uspavanko zaziba v sladke sanje.

    Muca Maca in muc Tom pri petju, plesu, bibarijah in prstnih igrah

Otroci zelo radi pojejo, pripevajo ter gibalno uprizarjajo besedila posameznih pesmi. Muca jim je ob tem v veliko spodbudo in pomoč. Uči jih peti, pomaga brenkati na kitaro ter se ob ritmih glasbe skupaj z njimi rada zavrti v krogu.

Pred obroki otroci radi sodelujejo pri izvajanju bibarij ter prstnih iger, zato se jim tu in tam pridruži tudi muca Maca.

In nenazadnje, muca Maca in muc Tom pomagata tudi pri pospravljanju copat v hiško. Kot smo obljubili Muci Copatarici…

NOVA POT, NOV KORAK,

HODIM V  VRTEC, SEM JUNAK.

V mesecu septembru smo zakorakali v vrtec, kjer so nas pričakali novo okolje, novi  otroci in nove vzgojiteljice, ki so postale naše druge »mame«. Sprva smo potočili kakšno solzico, naš pogled pa  je bil  pogosto usmerjen proti vratom, skozi katera smo odhajali v varno zavetje naših mamic in očetov.

Kmalu smo ugotovili, da nam je v vrtcu lepo in da se je prijetno igrati s prijatelji. Kadarkoli nam je bilo hudo, smo se zatekli v naročje Zdenke, Mirjam in Andreje  in se v njem potolažili.

Sedaj smo pa že pravi junaki in z nasmeškom na obrazu vsakodnevno stopamo v naš novi dom.

Pa si poglejte nekaj utrinkov, ki vas bodo skupaj z nami popeljali na dogodivščino, polno novih izzivov in doživetij…

Rumeni polhki zelo radi plezamo, se plazimo in raziskujemo.

Spremenimo se tudi v prave likovne umetnike in ustvarjamo.

 

Imeli smo že čisto pravi jutranji krog.

 

PRVI SPREHOD

Rumeni polhki smo se v petek, 24.11., odpravili na čisto prvi kratek sprehod, ki pa je bil za nas pravi podvig. Potrebno je bilo paziti kje hodimo, poslušati vzgojiteljici, pa še za “bibo” smo se morali držati.Ta porednica nam je vedno znova uhajala iz rok. Pa nič za to. Vaja dela mojstra. Naslednjič bomo še boljši. Kmalu se bomo lahko sprehajali po Starem trgu…


Obiskali so nas Vijolični polhki in nam predstavili ples Račke na potepu in dramatizacijo pravljice Repa velikanka.

Po kratkem nastopu pa je sledila igra in druženje med Rumenimi in Vijoličnimi polhki.