16. oktobra 1945 je bila v okviru Združenih narodov ustanovljena svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo, zato na današnji dan obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE.
Tema letošnjega svetovnega dneva poteka v znamenju zagotavljanja globalne prehranske varnosti pod geslom »Združeni proti lakoti«. S tem geslom ZN opozarjajo, da se lahko proti lakoti, ki danes pesti že kar milijardo ljudi, borimo le na način, da se poveča proizvodnja lokalne hrane. Naše prehranjevanje vse bolj obvladujejo ogromne živilske proizvodnje, katerih cilj je le velik dobiček, zato je nujno, da povečamo lokalno preskrbo s hrano, saj se s tem močno zmanjšamo pot od njive do krožnika, s tem pa zavržemo manj hrane.

Tudi mi smo danes obeležili ta dan in pripravili malce drugačno malico kot ponavadi. Poleg malice v razredu, so učenci 6. razreda v kotičku na šolskem hodniku predstavili svoje sadno-zelenjavne figurice, ki so jih izdelali pri pouku gospodinjstva. Da niso bile oči obiskovalcev lačne, ko so se pasle na naših idejah, so se zraven pogostili z različnimi vrstami sadja.

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)