Novo leto je pred vrati, zima okrog že kolovrati. Zdravja sreče, polno malho, z
Novim letom Vam želimo.

V torek, 6.12.2016 smo na naši šoli imeli novoletne delavnice. Sodelovali so vsi učenci osnovne šole. Vzdušje je bilo praznično, veselo in predvsem delavno.

Učenci so bili razdeljeni v različne delavnice, v katerih  so delali zanimive izdelke za novoletni bazar. V učilnici gospodinjstva je dišalo po različnem prazničnem pecivu, s katerim smo se kasneje posladkali. Po milu in balzamu za ustnice pa je dišalo v učilnicah fizike in likovne vzgoje.

Učenci, ki so izdelovali bombice za kopel, se bodo med prazniki kopali v dišeči kopeli. V sosednji delavnici pa so izdelovali mošnjičke, v katere lahko dajo bombice in dobimo lepo novoletno darilo. Učenci  so se preizkusili tudi v šivanju. Izdelali so udobne »pouštrčke« v obliki sove. Pri tem so uporabili stara oblačila, ki so jih napolnili s peno. Ker  je potrebno jelko tudi okrasiti, so v eni izmed delavnic izdelovali  tudi okraske za novoletno smrečico in voščilnice. V šoli pa imamo tudi prave modelarje, saj so iz lesa  izdelali  EKO smrečice. Okrasili so jih z rezinami pomaranč in pentljo.  Naša novinarska delavnica pa je fotografirala izdelke in učence pri delu.  Da bi drugi vedeli, kaj smo delali, smo napisali tudi poročila in naredili plakat.

Tehniški dan smo zaključili  z zaključno prireditvijo, ki so jo pripravili učenci dramske delavnice. Tam smo si tudi ogledali vse izdelke.

čevap

Alekseja Pirnat in Laura Štefančič

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)