V tednu od 23. 9. do 30. 9. poteka Evropski teden športa, ki je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Cilj akcije je spodbuditi ljudi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

Na naši šoli smo obeležili teden športa z različnimi dejavnostmi, ki so pripomogle k aktivnejšemu preživljanju šolskega časa, razbremenitvi in sprostitvi med različnimi urami.

V torek smo izvedli 5 minutno razgibavanje po šolskem radiu pred začetkom 4. šolske ure. Tako so se lahko učenci razmigali, pretegnili mišice in hrbtenico ter sprostili misli.

V sredo so bili lahko aktivni na poligonu, ki je bil postavljen po hodnikih šole in tako premagovali različne ovire.

V četrtek je bil izveden aktiven glavni odmor, ko so se po malici odpravili na šolski stadion, tekli ali hodili kakšen krog, se nadihali svežega zraka, med seboj poklepetali in se z bistrejšimi mislimi odpravili na nadaljevanje pouka.

V petek pa so se lahko razredi odpravili na poligon, ki je bil postavljen zunaj na košarkarskem igrišču. Nekateri razredi so po opravljenem poligonu nadaljevali s poukom na prostem, drugi pa so se odpravili nazaj v učilnice.

V okviru Zdrave šole bomo z razgibavanjem, poligoni in aktivnimi odmori še nadaljevali ob lepem vremenu, saj je koncentracija in delo pri urah lažje, če se malo razgibamo, nadihamo svežega zraka, povečamo prekrvavljenost po telesu ter sprostimo misli in telo.

Športni pozdrav,

Alenka Curl

 

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)