POVEZOVANJE SKUPNOSTI IN KULTUR

V petek, 1. 12. 2017, smo se učenci predmetne stopnje, ki smo opravili 4 pogovore za bralno značko, udeležili 8. Noči branja. Tema letošnje noči branja je bila Povezovanje skupnosti in kultur, zato so bile vse dejavnosti noči branja povezane z njo. Zbirali smo se od 16.00 do 16.30 v garderobi predmetne stopnje. Na vhodu so pregledali naše torbe, v katerih smo morali imeti dogovorjene predmete (ustrezna knjiga za branje, ruta, baterijska svetilka, plastenka z vodo itd.). Če smo imeli vse potrebne pripomočke, so nas vodili po šoli in nazadnje do telovadnice. V telovadnici so nas strašili, a kljub temu smo morali v tišini počakati še na ostale učence. Nato so nas devetošolci odpeljali po učilnicah, v katerih smo kasneje spali.

Po namestitvi smo odšli na predavanje ge. Milene Ožbolt v knjižnico, ki nam je povedala veliko o oblačilni kulturi nekoč in danes, učenci, ki so se odločili za multimedijo, pa so odšli na predavanje predstavnikov iz Ustanove Silvana Furlana iz Nove Gorice, ki so nam v računalniški učilnici predavali o filmskem taboru. Po predavanjih nas je v jedilnici čakala slastna večerja. Po večerji smo se zbrali v zbornici, kjer  nam je g. Miloš Toni  spregovoril o minljivosti in vrednotenju fotografij včasih in danes. Povedal je, da ima vsaka slika svojo zgodbo. Za njim pa je ga. Janja Urbiha spregovorila o svojem raziskovanju rut. Po predavanjih smo se razvedrili v telovadnici in v delavnici starih slik. Imeli smo tudi nočno malico, in sicer zdrave smutije. Po nočni malici smo se zbrali v knjižnici, kjer smo prisluhnili bukvožerjem, nato pa smo se odpravili po učilnicah in se pripravili na nočno branje, medtem pa z navdušenjem čakali, da pridemo na vrsto za nočni pohod po šoli.

Zjutraj smo se zbudili ob 7.15. Ob 8.00 smo se odpravili na zajtrk, za katerega so poskrbeli starši. Po zajtrku smo se zbrali v zbornici in prisluhnili vtisom učencev, za zaključek pa smo uživali v nastopu plesnih skupin Plesanoga, Evora in V.I.P. dance, ki so letošnji svetovni prvaki v breakdancu.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)