Noči branja se nas je udeležilo 77 učencev iz 6., 7., 8. in 9. razreda. Vstopnico na noč branja smo si učenci prislužili s štirimi prebranimi knjigami za bralno značko.

Pred šolo smo se zbrali ob 16.00, kjer so nas učiteljice pregledale in nas, če smo imeli s seboj vse obvezne potrebščine, spustile noter.

Učenci 9. razreda so nas, učence ostalih razredov, popeljali do učilnic, kjer bomo spali, nato pa še v knjižnico, kjer smo imeli pogovor o pomembnosti zahvale našim staršem. Po tem pogovoru smo šli izdelovat zahvale in voščilnice. Po izdelavi smo se udeležili delavnic, in sicer smo se lahko odločili za žitne škratke, adventne iskrice, peko golobic, magične žogice, ptičke iz ličja, praznične venčke, skrivnostni periskop in multimedijsko delavnico.

Zvečer so nas obiskali tudi posebni gostje. Najprej so nas s svojim petjem navdušile ljudske pevke iz Loške doline, s katerimi smo tudi skupaj zapeli, nato nam je ga. Janja Urbiha predstavila polstenje, nazadnje pa nas je obiskal še gost Frenk Nova, ki je vse do zadnjega ostal skrivnost.

Po gostih je sledila večerna koktajl pogostitev, nato pa priprava na branje in spanje. Seveda smo bili vsi v pričakovanju nočnega pohoda, ki ga vsako leto pripravijo učenci 9. razredov ob pomoči knjižničarke.

Zjutraj so nas z dobrim zajtrkom postregli nekateri starši, mi pa smo za vse naše starše v knjižnici pripravili predstavitev o noči branja.

učenci multimedijskega krožka

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)