Veselimo se srečanja  z vami,

ob tej koronski drami.

Kot v filmu se bo srečanje odvilo,

besedni zaklad nam bo vsem obogatilo.

(Maja Urbiha,  Jera Kandare)

SREČANJE Z AVTORJEM VINKOM MÖDERNDORFERJEM

Devetošolci smo imeli v četrtek, 10. 12. 2020,  prav poseben večer. V teh okoliščinah sta nam Društvo slovenskih pisateljev in Javna agencija za knjigo omogočili, da se kljub nastali situaciji srečamo preko aplikacije Zoom z vsestranskim ustvarjalcem Vinkom Möderndorferjem. Bralni dogodek je bil podprt v okviru dejavnosti Povabimo besedo.

Zakaj smo se srečali ravno z njim? Tema srečanja se je odvijala v slogu knjige Kot v filmu, ki smo jo brali in obravnavali pri domačem branju.

Na zelo zanimiv in preprost način nam je predstavil, kako je knjiga nastala, kaj je vplivalo na njen nastanek in od kod črpa ideje za svoja dela.

Roman se nas je dotaknil, saj predstavlja zgodbo o dečku, ki nam je blizu, je naših let in lahko bi bil v glavni vlogi vsakdo izmed nas. Avtor je poudaril sporočilo knjige, da je resnica najpomembnejša.

NEKAJ MNENJ O KNJIGI

  • Knjigo bi ocenila z 10/10, ker je zelo zanimiva. Na koncu sem bila presenečena, ko je Maks priznal, da je Gašperjev oče. Je ena mojih najdražjih knjig, kar sem jih prebrala.                                                     ANIDA
  • Knjiga  mi je bila zelo všeč, saj se da iz nje veliko naučiti. Je napeta, vsebuje nepričakovane prizore. Gašper se mi zdi pošten in dober fant. Lahko bi bil moj prijatelj, saj imava veliko skupnih lastnosti.                               MATIC
  • Všeč mi je, da avtor spreminja razpoloženja in so predstavljeni razni občutki, razmišljanja in nasveti, kaj je potrebno narediti v življenju. Knjiga se mi zdi drugačna od ostalih in posebna.                                                REBEKA

Večer je zelo hitro minil v dobri družbi avtorja, knjižničarke, razredničark, učiteljic slovenščine, ravnateljice in staršev. Ostal nam bo v lepem spominu.

Tajda Jakopin

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)