Božidar Eržen pravi, da človek uspe, če je ob pravem času na pravem kraju in če zna izkoristiti priložnost tega trenutka.

Učenci OŠ heroja Janeza Hribarja pridno izkoristijo priložnosti in se udeležijo različnih matematičnih tekmovanj, kjer pokažejo svoja močna področja in preko katerih razvijajo svoje potenciale.

Med šestošolci, kjer imamo skupino mladih matematičnih navdušencev, še posebej izstopa učenec Jernej Šraj (6.a), ki je v šolskem letu 2020/21 prejel srebrno Vegovo priznanje iz matematike in zlato priznanje iz Razvedrilne matematike. Je prvi tekmovalec, ki je na OŠ heroja Janeza Hribarja dosegel zlato priznanje iz razvedrilne matematike.

Na državnem tekmovanju iz matematike sta bila uspešna tudi učenca Tadej Mihelčič (6.b) in Lovro Sterle Kovanović (7.b), ki sta za svoj uspeh prejela srebrno Vegovo priznanje.

Naj bodo njihovi uspehi v spodbudo in izziv vsem, da pokukajo v svet matematičnih čudes, se prepustijo njeni lepoti in stopajo nasproti novim izzivom, ki so lahko tudi zabavni.

                                                                                                 Andreja Klančar, mentorica

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)