Svetovni dan učiteljev  letos 5. oktobra obeležujemo že 28. leto zapored. Na ta dan leta 1966 so bila na posebni medvladni konferenci v organizaciji Unesca in Mednarodne organizacije dela (ILO) sprejeta Priporočila o položaju učiteljev. V dokumentu so jasno določene pravice in dolžnosti vzgojiteljev in učiteljev, poudarjeno pa je tudi, kakšen položaj bi ti morali imeti v družbi glede na pomembnost in zahtevnost dela, ki ga opravljajo.

Letošnje obeleževanje svetovnega dneva učiteljev poteka ob osrednjem geslu »Za okrevanje izobraževanja – ključni so učiteljice in učitelji!«, ki je bilo izbrano z namenom, da ne bi spregledali vloge, ki jo imajo vzgojitelji in učitelji v času zahtevne krize covida–19.

Ne glede na to, ali pouk poteka na daljavo ali v šoli, so vzgojitelji in učitelji v središču učnega procesa. O svojih učiteljih so razmišljali učenci 6. b, 8. a, 8. b in 9.a razreda.

Oblikovali so svoje misli  o tem, kakšen naj bo dober učitelj in kako učitelju pokažejo, da ga spoštujejo.

Ob priložnosti svetovnega dneva učiteljev so posebno objavo s številnimi zanimivimi podatki pripravili tudi pri Statističnem uradu RS.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)