Naša literarno-geografska ekskurzija se je začela v Starem trgu pri Ložu. Na avtobusu smo učenci na poti do Muljave sošolcem predstavili svoje geografske prispevke.

Na Muljavo smo prispeli ob devetih. Na domačiji Josipa Jurčiča nas je sprejela vodička, ki nam je domačijo razkazala ter nam povedala več tudi o pisateljevem življenju.

Okoli 11h smo se odpravili na avtobus ter se odpeljali do naše naslednje postaje v Velikih Laščah. Tam smo se od avtobusa peš odpravili do Levstikovega doma, kjer smo počakali vodičko, ki nas je odpeljala v spominsko sobo Frana Levstika ter Josipa Stritarja. V njej nam je povedala več o življenju pisateljev ter njihovih delih ter nam tudi zapela nekaj njunih pesmi, ki so že ponarodele. Nekateri smo se ji z veseljem priključili.

Po koncu predstavitve smo se odpravili nazaj na avtobus ter se odpravili do naše zadnje postaje, ki je bila Rašica. Na Trubarjevi domačiji nas je pričakal vodnik, ki nas je odpeljal v Trubarjevo spominsko sobo ter nam povedal več o njegovem življenju ter nam prijazno pomagal rešiti učni list.

Po koncu predstavitve smo se še malo okrepčali ter rešili vse učne liste, nato pa smo se odpravili proti šoli, kamor so nas prišli iskat naši starši. Mi smo se imeli lepo, naslednjič pa se bomo zagotovo potrudili, da bo z nami bolj prijetno tudi drugim.

Jan Mlakar, 9. a

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)