20. – 21. prosinec 2023

Letošnji bralni dogodek je potekal za vse mlade bralke in bralce, ki so pravočasno segli po bralnih vsebinah in opravili štiri pogovore za bralno značko. Zbralo se jih je kar 64.

Celotno dogajanje je potekalo v  znamenju pustnega časa. Zvrstile so se različne predstavitve; pustovanje v starih časih v Loški dolini in drugod po Sloveniji (upokojenke Loške doline), korant in ostale maske s Ptujskega polja (Uroš Canjko), Cerkniški karneval (Miha Jernejčič).
Ustvarjalni duh so udeleženci sproščali ob cvrtju pustnih dobrot, izdelovanju pravcatih pustnih šajtrg, spoznavanju pustnih šeg iz Prezida v družbi čarovniškega kotla , ob ustvarjanju žabjih kostumov in butalskih mask.
Bralni dogodek je dobil svoj pečat ob popoldanskem in večernem branju in seveda okusni večerji.
Sobotno jutro je dišalo po omamnem zajtrku, ki so ga pripravile skrbne mame. Vlilo nam je novih moči, da smo strnili dogajanje z zaključkom, na katerem so zaplesali plesalci Plesnega kluba Evora. In čisto za konec smo si lahko ogledali pustni sprevod v različnih opravah in na pustnih šajtrgah.

Toku toku tokulelele…tokulelele…tokulelele…  je izzvenela 12. Noč branja.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste pristopili z žarom in dobro voljo, da smo ob koncu sklenili, da komaj čakamo 13. Ta pa bo prav gotovo magična.

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)