V četrtek, 1. 2. 2024, je v prostorih knjižnice v Starem trgu potekalo skupno poslušanje dokumentarne radijske igre Šepet spomina, ki je nastajala v mesecu septembru ob sodelovanju ustvarjalcev Radia Slovenija, krajanov Loške doline in učence OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.
Ob tej priložnosti so  vsi sodelujoči prejeli priznanja za soustvarjanje, priznanje pa je prejela tudi OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.
Radijska igra je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS.

Režiserka in avtorica koncepta igre je Saška Rakef, scenarij je ustvarila Ana Obreza, tonski mojster je Urban Gruden, glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina, na terenu pa so sodelovale še Ana Čorić kot strokovnjakinja za pedagoško delo, Katarina Juvančič kot etnologinja in antropologinja ter Marta Medvešek kot mentorica za montažo v pedagoških procesih.

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)