V torek, 23. 4. 2024, smo se v sklopu projekta B-RIN podali v pravljično obarvan svet KUBO robotike skupaj z učiteljicami Heleno, Jano in Simono ter učenci 1. razreda. Začeli smo z zabavno igro bingo, kjer so se učenci spoznali z osnovami mreže in matematičnimi pojmi kot so zgoraj, spodaj, levo in desno ter hkrati razvijali pozornost in hitrost.

Nadaljevali smo z igro “jaz programer in jaz robot”, kjer je pravljični gozd iz Rdeče kapice postal mreža s polji v telovadnici. S postavitvijo različnih motivov iz pravljice kot ovir na poti do cilja, so učenci iskali poti, upoštevali pravila vedenja v gozdu in razvijali prostorsko orientacijo. Uporabili so talne oznake – puščice (naravnost, levo in desno), skozi kar smo jim približali razumevanje, zakaj je človek bolj pameten od robota.

Vrhunec dneva je bil obisk Adema, Nine in Bojana iz Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki so nam predstavili KUBO robota. Preden smo se lotili uporabe KUBO robotka, smo se pogovorili o njihovih dosedanjih izkušnjah z robotiko. Preko vloge programerja so učenci spoznali KUBO robota, se seznanili s pravili uporabe in načinom dela ter se preizkusili v sestavljanju preprostih poti z usmerjevalnimi ploščki. Na koncu delavnice smo bili vsi enotni – skozi igro smo se naučili veliko novega.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)