V sredo, 18. 10. 2017, so imeli učenci 8. in 9. razreda naravoslovni oz. tehniški dan na temo Varno v prometu. Odšli smo na Vransko, kjer smo si ogledali AMZS Center varne vožnje in Muzej motociklov.
V AMZS Centru smo se razdelili v dve skupini. Prvi skupini so predstavili Center in dejavnosti, ki jih tam izvajajo. Učence so seznanili tudi z novo prometno zakonodajo glede motornih koles in jih s pomočjo kratkih posnetkov opozorili na nevarnosti v cestnem prometu, jih poučili o vplivih in vzrokih za nastanek prometnih nesreč ter njihovih posledicah.
Učenci druge skupine so v tem času preizkusili »pijana očala«, se preizkusili v reševanju iz prevrnjenega avtomobila in se z inštruktorjem varne vožnje zapeljali po poligonu. Inštruktor jim je najprej demonstriral napačno reagiranje ob ovirah na cesti, nato pa še elemente varne vožnje v istih nepredvidenih situacijah.
Skupno sporočilo vseh predstavitev in dejavnosti v AMZS Centru je bilo, da vsak posameznik lahko zelo veliko naredi za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.
Pot smo nadaljevali proti Muzeju motociklov Vransko. Tam smo spoznali razvoj in zgodovino motociklizma ter prometa na Slovenskem. V zbirki smo videli Puchove motocikle, edini slovenski motocikel “Pohorc”, dirkalne motocikle znamke Tomos, motocikle Indian in Harley Davidson.
Brezplačno izvedbo tega dne nam je omogočil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Loška dolina, ki se mu zahvaljujemo za lep dan.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)