SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ

 Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je dan, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci, znanci.
V letu 2017  se Zavod Varna pot  že deseto leto zapored pridružuje mednarodnemu gibanju in dodaja kamenček k mozaiku prometne varnosti.
Tretja nedelja v novembru, 19. novembra 2017, je tako imenovana za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Aktivnosti ob Svetovnem dnevu bodo potekale na predvečer Svetovnega dne spomina, in sicer  v soboto, 18. novembra 2017.

Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k
ZMANJŠANJU ŠTEVILA SMRTNIH ŽRTEV IN HUDO TELESNO POŠKODOVANIH V PROMETNIH NESREČAH ZA 50% DO LETA 2020
Slogan pa:
V POKLON ŽIVLJENJU.

Z aktivnostmi želimo opozoriti in se hkrati zahvaliti za spoštovanje do različnih udeležencev cestnega prometa ter seveda spoštovanje do žrtev prometnih nesreč skozi celotno obravnavo po nezgodi ter spoštljiv odnos do njihovih stisk in trpljenja!
V Loški dolini je organizator akcije Zveza šoferjev in avtomehanikov v sodelovanju z Občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Loška dolina in Osnovno šolo heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.
Učenci naše šole bodo ob Svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč aktivno sodelovali tudi tako, da bodo občanom, v petek popoldan, delili kresničke in odsevne trakove.
V Loški dolini lahko prižgete svečko v soboto, 18. novembra 2017, ob 16.30 uri na avtobusni postaji pri osnovni šoli.

Lepo vabljeni.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)