V soboto, 12. maja 2018, je  na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru  potekalo 27. državno tekmovanje v konstruktorstvu in tehnologijah obdelav. Mladi tekmovalci so si vstopnico za državno tekmovanje pridobili na sedmih regijskih tekmovanjih.
Sodelovalo je 147 učencev od vrtca do 9. razreda osnovne šole. Pomerili so se  v 13-ih različnih področjih.
Notranjsko  regijo je na državnem tekmovanju zastopalo kar 6 tekmovalcev iz naše šole.
V Kategorija T4 – Izdelava izdelka iz kovine, za učence tretjega triletja OŠ, sta Žiga Zabukovec iz 9. a in David Zabukovec iz 9. b  osvojila 4. mesto.
V kategoriji T2 – Izdelava izdelka iz lesa z uporabo električnega orodja, za učence tretjega triletja OŠ sta nas zastopala Jakob Ješelnik in Miha Mlakar, oba iz  9. a ter  osvojila  odlično  2. mesto in zlato priznanje.
Odlično se je odrezal tudi Matic Sterle Lenasi iz 4. a, ki se je pomeril v Konstruiranju s poljubno konstrukcijsko zbirko  za učence prvega in drugega triletja in bil tretji, ter osvojil srebrno priznanje.
Najboljši dan je v soboto imel najmlajši med predstavniki naše šole, Izak Sterle iz 3. razreda. V kategoriji  Konstruiranje z Lego gradniki, za predšolske otroke in za učence prvega triletja OŠ je zmagal in osvojil zlato priznanje.

 Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za  uspešno predstavitev  na tekmovanju.

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)